Tot preparat a La Mata per a l’Aplec dels Ports

803
PUBLICITAT

DiaDia

La festa comarcal compleix quasi quatre dècades de reivindicació

El proper cap de setmana els pobles de la comarca dels Ports es tornaran a reunir al voltant de l’Aplec que compleix quasi 40 anys. La 39 edició de la festa comarcal es celebra aquest any a La Mata. Aquest any el lema escollit és “Arrapem pèls Ports. Defensem lo Nostre”. La comissió organitzadora ha treballat tot l’any per programar tres intensos dies. Durant tot l’any han organitzat activitats amb les que ha omplert tots els pobles de la comarca dels Ports.

L’Aplec s’iniciarà el divendres dia 28 amb l’actuació de Animal Sound a l’escenari La Carrasqueta. A la nit, a les 22h, tindrà lloc la inauguració a l’escenari del Barranc. Seguirà la Perkutada Morella. A l’escenari de l’Onso actuaran Assekes, Auxili, Los de Marras i La Fúmiga. A partir de les 05:30 de la matinada tancaran la nit Dj Alem i DJ Mythi Boyz.

Dissabte a la vesprada actuarà Trobadorets a la plaça del poble. A l’escenari La Carrasqueta, a partir de les 18h arribarà el torn de Festucs, Aigua Xirla, Conllonga Muixeranga Castelló i Vinaròs i Hereus. A la nit arribarà la xaranga comarcal i a l’escenari de l’Onso Lilit i Dionis, Atzembla, Pirats Sound Sistema i Intershow, a més dels DJ Omar Selecta i Mythi Boyz a l’escenari La Carrasqueta.

Diumenge serà el dia més familiar amb l’actuació de Nandet, Pau Alabajos, Candela Roots, Contracop i la cloenda, que donarà el relleu a Vilafranca.

-Servei de autobusos

Per facilitar l’arribada d’ “aplequers” s’ha previst un servei d’autobús que eixirà el divendres dia 28 a les 15.15 des de Castelló i tornarà a la capital de la Plana el diumenge dia 30. El preu del bitllet és de 10 €.

Paco Membrado Guinot és el autor del cartell que aquest any anuncia l’Aplec dels Ports.

-Exposicions i conferències.

Amb motiu de l’Aplec s’han previst diverses exposicions i xerrades. Durant tot el cap de setmana es podrà veure “Guions de La Mata: un interior al vent”. Així mateix s’exhibirà una mostra dedicada a l’escola rural.

El dissabte dia 29 hi haurà dues conferències. A la primera s’explicarà l’arquitectura de tàpia a la comarca dels Ports, a càrrec de Fermin Font Mesquita. Serà una conferència taller. També s’exposarà el projecte “Elles Trien, teixint Complicitats, Compartint Reptes de futur entre Tunísia i Els Ports”. Serà a la Casa del Capellà.