Tot preparat a Albocàsser per a celebrar Sant Antoni

168
Cartell de Sant Antoni a Albocàser
Cartell de la festa de Sant Antoni a Albocàser

-L’espectacularitat de les Rossegades arribarà dissabte que ve dia 14

Albocàsser ho té tot amanit per a, el cap de setmana vinent, celebrar Sant Antoni. Durant aquesta setmana s’elaboren les pastes tradicionals que es reparteixen amb motiu de la festa. L’activitat es va iniciar amb el Pregó que es va celebrar enfront de la plaça de l’Església. A continuació va començar el recorregut pels carrers de la localitat.

Dissabte que ve dia 14 es viuran les Rossegades. Es tracta de l’arrossegament d’un arbre sec, una carrasca i el carro carregat de malea. Durant els dies previs s’han arrossegat els arbres fins al poble i s’ha carregat el carro amb la malea.

A les 11h començaran els arrossegaments pel carrer Major. Quan els traginers arriben al carrer Major, inicien l’ascensió guiant als cavalls a tota velocitat en el recorregut ascendent fins a la plaça. L’apoteosi arriba amb l’estirada del carro de Malea al mateix temps que voltegen les campanes de la localitat.

A la vesprada es vestirà la foguera que es prendrà a les 20h. A la nit tindrà lloc la lectura de la Publicata, uns versos satírics sobre la vida local. A continuació tindrà lloc el repartiment de la coqueta i s’iniciarà el “garullo”.

El diumenge la missa en honor al sant al matí i les corregudes a la vesprada tancaran el programa. En les corregudes, xiquets i majors competeixen en tot tipus de proves amb un pollastre com a premi.