Tot el que has de saber si participes a Penyagolosa Trails

406
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

A poc més de dues setmanes per a la celebració de Penyagolosa Trails (del 15 al 17 d’octubre), organització, voluntaris i corredors es preparen per tornar al format natural de la prova esportiva. La tornada s’albira emocionant i l’organització ha establert diferents protocols i mesures sanitàries per garantir la salut i la seguretat de tots i totes, per la qual cosa és imprescindible conèixer en profunditat els detalls de la prova per evitar contratemps.

DIVENDRES, 15 D’OCTUBRE

Divendres 15 d’octubre, entre les 11:00 i les 21:00, els participants acudiran a la Plaça de les Aules d’Castelló, per recollir el dorsal (sempre a través d’un sistema de citació prèvia). Al costat d’ell, es farà entrega de la ja tradicional bossa de corredor que conté la samarreta oficial d’aquesta edició, una selecció de productes típics de la terra amb l’objectiu d’enaltir la riquesa gastronòmica de la província, tenir cura del medi ambient i donar suport a la sostenibilitat ; softflasks, calcomanies i altres sorpreses més. Serà allà on els corredors podran fer ús del servei gratuït de guarda-roba i lliurar a l’organització les anomenades “bosses de vida”. Els participants de la MiM només podran lliurar una bossa, correctament identificada i tancada, que serà recollida posteriorment en meta un cop finalitzada la prova, mentre que aquells que corren la CSP podran lliurar dues, les quals es recolliran a Culla i en meta.

Al tractar-se d’una prova individual en règim d’autosuficiència i tenint en compte l’exigència que requereix, els participants hauran de assegurar-se amb antelació de portar amb si tot el material necessari per garantir la seva seguretat durant la carrera, ja que no portar-pot ser motiu de desqualificació. Els corredors poden consultar al web (www.penyagolosatrails.com) el llistat amb tots els materials obligatoris i recomanables que l’organització ha estipulat per a ambdues proves. A més, a causa de la conjuntura sanitària actual, també serà obligatori portar mascareta en algunes zones del recorregut com és el cas de la sortida, els avituallaments, l’accés a determinats serveis o en els trams transcorreguts per nuclis urbans, pel que serà necessari romandre atent a les senyalitzacions corresponents, i a les indicacions de l’organització i dels voluntaris.

DISSABTE 16 D’OCTUBRE

SORTIDA

Un cop obtingut el dorsal, element indispensable per participar i accedir als diferents serveis de l’esdeveniment esportiu, els atletes estaran a punt per al gran repte per al que porten tant de temps preparant-rigorosament. El dissabte 16 d’octubre, a diferència d’altres anys, els participants de les dues proves es donaran cita en una mateixa ubicació: les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). La CSP donarà el seu tret de sortida a les 00:00, mentre que la sortida de la MiM es produirà a les 6:00 (cal recordar que una hora abans de l’inici de cada prova es realitzarà el control de dorsals). L’organització ha planificat el sistema de calaixos de sortida amb una previsió d’àrees d’espera que garantirà la distància social i minimitzarà el temps d’exposició dels corredors i corredores.

AVITUALLAMENTS

Els punts d’avituallament comptaran amb totes les mesures sanitàries per reduir a el màxim el contacte entre corredors i voluntaris. Allà, els participants trobaran tot el necessari per recuperar forces: aigua, beguda energètica, fruita variada, fruita deshidratada, galetes, llonganissa seca, saladets de Anitín, barretes energètiques LongoBar gust cheesecake i plàtan i sals minerals Longovit 360º (que proporcionen energia de forma progressiva) de Nutrinovex. En algunes parades molt concretes també s’oferiran determinats extres alimentaris com pa amb pernil, tomàquet i tonyina en el cas de la MiM; o arròs, pasta i caldo a la CSP. La gran novetat aquesta edició arriba de la mà de Nutrinovex, que proporcionarà un plus d’energia en l’avituallament de Xodos.

A més, amb l’objectiu de construir entre tots una carrera ecoresponsable i fomentar la protecció i el respecte mediambiental de l’entorn natural, tots els avituallaments comptaran amb contenidors específics on dipositar correctament els residus generats per cada corredor. Tal com indica el reglament, “qualsevol corredor que tire escombraries al recorregut serà desqualificat”, el que demostra el fort compromís en matèria de sostenibilitat pel que l’organització porta anys advocant.

Per a la MiM, els avituallaments es troben a: Borriol (8,2 km), La Bassa (22,3 km), Les Useres (31 km), Torrosselles (40,3 km), Xodos (49,4 km), la Banyadera (56,1 km) i Sant Joan de Penyagolosa (59,2 km), on es troba la meta. Per la seva banda, en la CSP, les parades es faran a Borriol, La Bassa i les Useres igual que a la MiM, ia partir d’aquí, a Atzeneta d’Maestrat (41,4 km), Benafigos (51,9 km), Culla (63,4 km), Sant Bertomeu (73,8 km), Vistabella de l’Maestrat (82 km), Xodos (91,5 km), el Collao (98,3 km) i finalment Sant Joan de Penyagolosa (107, 5 km). No obstant això, no en totes elles estarà permesa l’assistència de personal extern, per la qual cosa és important revisar el reglament oficial a l’hora de planificar les parades i l’acompanyament.

En tot moment, l’organització comptarà amb un ampli dispositiu mèdic distribuït per diferents punts del recorregut per brindar el suport sanitari necessari en cas d’emergència. L’equip mèdic tindrà potestat per a ordenar la retirada, evacuació o hospitalització de qualsevol corredor en cas de determinar que aquest no pot continuar.

META I LLIURAMENT DE TROFEUS

Quan els corredors i corredores arriben a Sant Joan de Penyagolosa seran rebuts pels membres de l’organització i el voluntariat allà presents, disposant dels serveis d’avituallament i guarda-roba. No obstant això, no serà ací on es lliuren els trofeus. Els participants aniran prenent progressivament un autobús llançadora que els portarà directes al municipi de Vistabella, on es celebrarà l’acte de lliurament de trofeus. Val a dir que les categories absolutes masculines i femenines rebran els seus trofeus al pòdium, mentre que els guanyadors i les guanyadores de la resta de categories els rebran en una carpa habilitada específicament per a això.

AUTOBUSOS

L’organització posa a disposició dels corredors el trasllat gratuït amb autobús, tant per a la tornada des de meta, com en cas d’abandonament, sempre des dels diferents punts de control habilitats per al trasllat. S’establiran autobusos a les localitzacions de: Les Useres, Atzeneta del Maestrat i Vistabella; tots ells sortiran rumb cap a Sant Joan de Penyagolosa, a excepció de l’horari nocturn de la CSP des de Les Useres i Atzeneta, que ho faran directament a sortida. L’organització informarà properament sobre l’horari dels autobusos, i s’encarregarà de garantir el compliment de totes les mesures sanitàries en l’accés al transport.