Tot amanit a Vilafranca per a les seues festes patronals

1348
Reina infantil, dames i acompanyants
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

– Actes taurins, actuacions musicals o activitats infantils són només algunes de les cites festives

Vilafranca viurà del divendres 12 al diumenge 21 d’agost deu intensos dies de celebracions en honor a Sant Roc. Tania Querol Ros és la reina infantil d’enguany. El divendres 12 d’agost en el parador de festes tindrà lloc l’acte de presentació. A més, es proclamarà a tota la seua cort d’honor que està integrada per Eva Roig Legha, Ainhoa Martinez Fabregat, Ainara Prades Piquer, Sofía Tena Reula, Laia Milian i Signes, Noa Honrubia García, Mireia García Barreda, Marina Casanova Deusdad, Laia Fabregat Miralles, Júlia Folch Alcácer, i Irene Hernandez Minguet.

No faltarà en una nit així el vals en honor a la reina i dames interpretat per la Unió Musical de Vilafranca en la plaça de la Constitució. Després, la festa continuarà amb la discomòbil “TS”, organitzada per les associacions esportives de Vilafranca, en la Tasca de l’Avinguda del Llosar.

L’inici de les celebracions s’anunciarà a les 13 hores amb el volteig de campanes. I a les 18 hores tindrà lloc la final del campionat de futbol sala que organitza el Club de Futbol Vilafranca en el Poliesportiu municipal. El dia es completarà amb la cercavila de la Unió Musical de Vilafranca, 18:30 hores, que eixirà des de la Plaça de l’Església.

El dissabte 13 començaran els actes taurins, ho faran amb el XVII Concurs de Retalladors. La cita, a les 17 hores en la plaça de bous, comptarà amb els bous de la prestigiosa ramaderia de Arauz de Robles. La desencaixonada dels animals del concurs serà a les 13 hores.

Un altre plat fort de la jornada se servirà a les 19:30 hores amb l’entrada del bou “Aguaor”, número 95 guarisme 12, de l’acreditada ramaderia Núñez del Cuvillo que ha sigut adquirit en la ramaderia de Sergio Centelles “La Massa”. A la nit, el Núñez del Cuvillo s’embolará a les 23 hores. La festa del primer dissabte la rematarà l’orquestra “Druida” i la macro discomòbil “TS” en el parador de festes, amb l’organització de les associacions esportives de Vilafranca.

A més, el Club de Caçadors “La Vilafranquina” commemorarà el seu 75 aniversari pel matí, 9:30 hores, amb tir al plat en el Camp de tir del Pla de Mosorro. I a les 10 hores “La Marmita R” organitza una concentració i eixida motera. Mouran des de la Tasca. Mitja hora més tard es procedirà a inaugurar les diferents exposicions. La comitiva acompanyada de la Unió Musical de Vilafranca, eixirà des de la Casa de la Música. La inauguració de la Tasca de l’Avinguda del Llosar serà altre dels moments claus del matí. Hi haurà inflables, i jocs i tallers amb els joves de “La Xalera” per als xiquetes i xiquets. I a les 12:15 hores, en el parc Na Violant, es viurà un moment especial amb la inauguració del monument en homenatge al vilafranquí Marcelino Andrés Bernat, més conegut com l’ “Explorador Andrés” que ha estat realitzat per l’artista local Alejandro Camañes Miralles.

L’eliminatòria de Botifarra en el Bar Avenida, 15 hores, la cercavila en acabar el concurs de retallades fins a la Tasca a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca, i l’actuació del grup de la Iglesuela del Cid “Artista Desconocido”, 19 hores, completaran el programa del dissabte.

El bou “Perecioso”, número 100 guarisme 2, del prestigiós ferro de Los Eulogios serà el protagonista del diumenge 14 amb l’entrada de les 13:30 hores i l’embolada nocturna. L’animal, que ha sigut adquirit en la ramaderia de Primos Julián, s’embolará a les 23 hores. La nit comptarà també amb el concert de “Enemigos íntimos” (Tribut a Sabina). I després la macro discomòbil “The End” allargarà la festa en el parador, amb entrada gratuïta fins a les 2 hores.

A més, a les 17:30 hores hi haurà “encierro” i “corro” de vaques amb animals de la ramaderia Dehesa Campobravo. I de matí a les 9 hores i amb eixida des de la Tasca, arrancarà la XV Caminada un “Tomb pel Terme”, a càrrec de Diego Ripollés. La Tasca s’obrirà a les 11 hores. A la vesprada sonarà allí música dels anys 60 i 70.

Quant al dilluns 15 d’agost, dia de la Mare de Déu d’Agost i de les Penyes, a les 10:30 hores tindrà lloc la missa solemne en l’església parroquial.

A les 12:30 hores, en la concentració de la Tasca no faltarà ni el “rebujito” ni la música de la xaranga “Herederos del Coñac”. El bon ambient estarà també garantit en el dinar de penyes de l’avinguda del Llosar. En acabar, la cercavila els portarà fins a la plaça de bous on es viurà el Grand Prix. Allí els esperaran els animals de la ramaderia Gns. Bellés de la Torre d’en Besora. I després, de tornada al sopar de penyes.

A partir de les 00:30 hores arribarà el moment de la macro discomòbil “Bandalay”, recordant les discoteques del Boti i el Prismark, “Maor” by Fercho Energy i “Disco-Vaca”amb vaquetes de la ramaderia de Gns. Bellés en la Plaça de Bous. L’entrada serà gratuïta.

En un dia així no faltarà el Ball Pla, la convocatòria per als adults és a les 22:30 hores. El Ball Pla infantil, a les 20 hores. Per a tots, el punt de trobada serà el parador de festes. També hi haurà jocs infantils en la Tasca, però això serà pel matí a les 11:00 hores.

El dimarts 16 es viurà la jornada dedicada a Sant Roc. A les 8 hores arrancarà la diana i cercavila de la Unió Musical de Vilafranca. I és que a les 10:30 hores està prevista la missa major en honor al patró. El Grup de Rondalla i Ball de la localitat posarà la música a la cerimònia. Tot seguit, eixirà la processó pels carrers habituals. No faltaran les marxes processionals interpretades per la Unió Musical de Vilafranca. I a continuació, s’homenatjarà a la persona més major del poble. Amenitzarà l’acte el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca.

El parador de festes acollirà després el dinar de germanor per a la gent gran que organitza l’Ajuntament de Vilafranca. El duo “La Clave” posarà la música.

A la vesprada en la Tasca, el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca oferirà una actuació amb la participació del famós cantador Fernando Checa. I a la nit, 22:30 hores, tenen prevista una ronda i bureo popular pel casc antic.

A més, a les 20:30 hores està programat el Rosari de Sant Roc que organitzen els majorals d’enguany.

I l’endemà, dimecres 17, els xiquets seran els protagonistes. I és que ja a les 10:30 hores podran córrer en el “encierro” infantil que organitza el Club Taurí des de la seua seu. Després, els més menuts aprendran nocions de toreig amb els mestres Abel Valls, Alejandro Rodríguez i Juan Sarrión.

I a la vesprada a les 17 hores tindrà lloc la desfilada de disfresses infantils. Arrancarà des de la plaça de bous i anirà hastá l’Avinguda del Llosar. L’ambient està garantit amb el grup d’animació “La Xalera”. Després, la gran festa de inflables, la discomòbil infantil, el berenar i el sorteig d’una bicicleta i un patinet, completarà la diversió. Les disfresses, tant infantils com d’adults, estan organitzats per “La Xalera” i el “Capsigrany”. El bou embolat infantil en la plaça En Blasc, de la mà del Club Taurí Vilafranca, tancarà els actes infantils.

I a les 24 hores, arribarà la desfilada de disfresses per als majors. La xaranga “Herederos del Coñac” ambientarà l’acte des de la Tasca fins a la Plaça de Bous. Allí continuarà la festa amb l’orquestra “Kinky-Band” i la discomóvil “Eclipse”.

Si parlem del dijous 18, serà el dia de les paelles. L’Avinguda del Llosar, en el tram de la Tasca fins al “Rellotge”, reunirà als participants. L’ajuntament de la localitat repartirà la terra i la llenya necessària per al concurs.

A la vesprada, a les 18 hores, la Unió Musical de Vilafranca realitzarà una cercavila. I a les 19 hores, actuarà el grup local “Dolces Cançons” en la Tasca.

L’orquestra “L’Entrepit”, amb l’organització del Club Taurí Vilafranca, posarà la música a la nit en el parador de festes.

I el divendres 19 arrancarà la recta fina, on els actes taurins tornaran a centrar l’atenció. La jornada del divendres serà la dels Quintos. Hi haurà “corro” de vaques de la ramaderia de Germán Vidal de Cabanes i s’espera amb expectació l’entrada, 18:30 hores, i l’embolada, 23:30 hores, de “Amenazante”, número 18 guarisme 3, bou de la ramaderia d’Antonio Sánchez Sánchez que està patrocinat per la penya “El Ventanillo”. En acabar l’embolada, la sangria i la xaranga animaran el recorregut pels carrers de la localitat. La festa està garantida durant tot el dia amb la “Batukada Pikatumba” i la xaranga “Herederos del Coñac”.

Per la seua banda, els xiquets gaudiran de la fira de llaminadures a partir de les 11:30 hores. Un altre acte a destacar, a les 22:30 hores, és el correfoc, que omplirà de llum i ambient la població. No faltarà l’animació de “La Xalera”. La macro discomòbil “The End” amb l’animació del grup “Drop Monkeys” tancarà la jornada en el parador de festes.

El dissabte 20, dia de la Penya Taurina, acabaran els bous al carrer. La vesprada comptarà amb “encierro” i “corro” de vaques de la ramaderia de Miguel Parejo de Cabanes. I a les 19 hores arribarà l’entrada del bou “Tiburón”. Patrocinat per l’ajuntament, l’aniaml ha sigut adquirit a la ramaderia de Sergio Centelles “La Masa”. L’embolada de la nit serà a les 23:30 hores.

Però la jornada comptarà també amb inflables, jocs i tallers per als xiquets en la Tasca. I després i per a tots els públics hi haurà classes de toreig de saló a càrrec de l’Escola Taurina de Castelló.

A primera hora de la vesprada arrancarà la final del campionat de botifarra. I a les 17 hores s’inaugurarà la Festa de la Cervesa. Una mica més tard arribarà l’actuació del grup “Efecto Carajillo” en la Tasca.

Els actes del dissabte acabaran amb l’orquestra “La Viva” i la discomóvil “Bandalay” en la plaça de bous.

Finalment, les activitats culturals marcaran l’últim dia de festes, el diumenge 21. A les 11:30 hores eixirà de la plaça de l’Església la visita guiada que realitzarà Guillem Monferrer. I ja a la vesprada, 17:30 hores, en l’església Santa María Magdalena es podrà gaudir del concert del quartet italià “Neapolis Flute Quartet”. Domenico di Gioia, Francesco Acampora, Annalisa Freda i Gennaro Marrazzo són els integrants de la formació. Després, 19:00 hores, Vicente Royo presentarà en la Casa Social el llibre “Vilafranca 1239-1412. Conflictes, mediacions de pau i arbitratges en el món rural valencià”.

I a les 23 hores arrancarà la traca fi de festes amb el grup d’animació “La Xalera” que posarà el punt i final a les festes d’enguany.