Tot a punt per a Sant Cristòfol a Benassal

639
Majorals de Sant Cristòfol Benassal
PUBLICITAT

-Dimarts i dijous s’elabora la prima
-Entre el 3 i el 5 de juny es viurà una intensa programació festiva

Els majorals de Sant Cristòfol de Benassal ho tenen tot a punt per a celebrar la festivitat el cap de setmana vinent. Aquesta setmana serà de preparatius. De fet, ahir dimarts i demà dijous són els dies marcats per a l’elaboració de la “prima” que es reparteix amb motiu de la celebració, dilluns que ve dia 5. Està previst que es fornegen al voltant de 3000 pastes típiques. En la seua elaboració i repartiment els majorals tenen la col·laboració de l’Ajuntament.

Enguany un grup de 18 veïns i veïnes són els encarregats d’organitzar un intens programa d’actes. Durant l’any han treballat dur per a aconseguir fons. La majoria de la recaptació s’aconsegueix mitjançant la venda de la loteria de Nadal, i ja, durant les festes, el “acapte” amb la rondalla, els donatius de la benedicció dels cotxes o les orquestres

Programació

Les festes es viuran del dissabte 3 al dilluns 5 de juny. Durant el migdia i la vesprada de la primera jornada, centraran l’atenció en la plaça Espanya els animals de la ramaderia Hnos. Benavent de Quatretonda (València). L’animació estarà garantida a la vesprada amb la xaranga “Vi, festa i bureo” i el repartiment de cervesa, cacauets i tramussos. Quant a la nit, el sopar de pa i porta al pavelló cobert donarà pas als boleros de l’Associació Cultural Miralles del Carro i Mel de Romer. No faltarà tampoc el bingo popular. L’orquestra La Cruzada i la discomòbil Bandalay remataran el primer dia de celebracions.

D’altra banda, els actes religiosos seran els protagonistes del diumenge. I és que se celebra la missa major en honor a Sant Cristòfol, que comptarà amb la música de la Rondalla i el Cor de Benassal. Després tindrà lloc la benedicció de vehicles i el lliurament de banderoles. La vesprada serà per a les activitats infantils. Els més xicotets gaudiran dels jocs i els castells inflables en la plaça de l’Ajuntament.

La romeria fins a l’ermita marcarà el dilluns. Cal destacar la participació de la Rècua, aparellada per a l’ocasió. Els romers eixiran de l’església al matí i passaran de camí per l’ermita de Sant Libori en la Font d’En Segures. Una vegada en Sant Cristòfol se celebrarà la missa solemne. I després del cant dels Gojos, es beneirà i repartirà la tradicional prima.

La comitiva tornarà a Benassal a la vesprada. A la seua arribada es resarà un respons pels difunts i es tornaran a cantar els Gojos a Sant Cristòfol. Després, a la plaça Espanya, el Ball Pla amb la música de la Banda Font d’En Segures posarà el punt final a les festes.