-Nota de premsa-
Els majorals de Sant Antoni de Portell han iniciat els preparatius de la festa. Dissabte es van reunir per talar les alzines que serviran com a llenya per a la foguera. Així mateix van tallar la llenya i els pins necessaris per conformar l’estructura de la barraca. El ” maio ” és el pi central que sustenta la foguera, mentre que les costelles formen l’estructura que sosté la llenya acumulada.
La jornada de dissabte es va iniciar a les 8 del matí. Tots els col·laboradors i majorals van dinar abans de sortir al bosc per tallar la llenya. Van dedicar tot el matí a la feina al bosc per tornar a dinar al poble.
Després de dinar tots colaboraraon en la ” Plantà del Maio “. D’aquesta manera el pi central ja està alçat a la plaça.
-Elaboració dels pastissos
Diumenge, al forn del poble, els majorals, amb l’ajuda de familiars i col · laboradors, van elaborar els pastissos farcits de confitura de carabassa. Aquests pastissos es repartiran amb motiu de la festa a tots els que porten un animal. Es van elaborar un total de 602.