Tot a punt a Villores per a la Mostra de Cinema Rural “Al Nostre Ritme”

258
Mostra de cinema rural a Villores

Mostra de cinema rural a Villores
Mostra de cinema rural a Villores
-Nota de premsa-

Programació:

22:00 h. A la plaça de la Vila.
Presentació “Al nostre ritme”

Projecció:
El Bosc. Oscar Aibar. España. 2012.
Col•loqui a la plaça i barra oberta per fer un refresquet.

8:00 h. Itinerari pel terme. L’organització posarà beguda i fruita fresca per l’esmorzar al monte. (Durada prevista 3h.aprox. dificultat baixa)

16:30h. A la sala polivalent (obrirem portes sobre les 16h per començar puntuals)
Sessió: Els pobles i la seua gent
Curtmetratge: Porque eres masovera. Tom Fernández y Jaime Izquierdo. Maestrazgo Turolense. 2009
Documental: Espui. Anna Soldevila. Catalunya. 2011
Curtmetratge: Mal tiempo. Meritxell Ahicart. Bajo Aragón. 2013

Presentació del projecte L’interior. Un tast de fotografia i poesia dels nostres pobles. La Rabera Eclèctica – Els Ports. 2013
Estaran amb nosaltres i farem xicotets col•loquis:
El gerent del Parque Cultural del Maestrazgo, lloc de rodatge del primer curt.
Les directores Anna Soldevila i Meritxell Ahicart.
L’equip de la Rabera Eclèctica.

22:30 h. A la plaça de la Vila.
Projecció:
Amanece que no es poco. José Luis Cuerda. España 1988
Col•loqui a la plaça i barra oberta per fer un refresquet.

11:00h. A la sala polivalent (obrirem portes sobre les 10,30h per començar puntuals).
Cine d’animació (per a tots els públics)
Kerity, la maison des contes. (Eleonore’s Secret) VOS. França. 2009

12:00h. Taller d’edició artesanal amb material reciclat. (Per a tots els públics) Editorial Pensaré Cartoneras

15:00h. Dinar popular

Cloenda: Cafe/cigaló/infusió musical amb
Concert:
Tomás de los Santos.

A Villores, aquesta setmana, es posen a punt les sales de cine per a la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”.
Per les projeccions nocturnes, a la plaça de la vila, el cel i els estels faran de sostre. Encara que les butaques no seran d’aquelles de les grans sales, amb l’espai per posar el got, ja voldrien aquestes sales viure l’ambient que es podrà assaborir a Villores amb el bon cine, l’excepcional servei de bar i els col•loquis posteriors.

Per les sessions diürnes, la sala s’està decorant per introduir al públic als grans espectacles que s’ofereixen dissabte vesprada i diumenge matí. Si no heu consultat encara el programa, ho podreu fer a www.alnostreritme.org o al facebook: Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”. Villores.

L’organització corre a càrrec de COMIC – Col•lectiu Moviment i Cultura- però compta amb la col•laboració d’altres associacions del municipi, i és la col•laboració de totes, la que garanteix el bon desenvolupament. Això vol dir que en qualsevol moment, una persona fa el paper d’espectadora i al moment següent pot estar a la barra, a la cuina, traslladant cadires o atenent a invitats i visitants.

A Villores, han confirmat assistència membres d’altres festivals, com ara de la Muestra de Cine de Ascaso, coneguda com la Muestra de Cine Más Pequeña del Mundo, que es celebra a Ascaso, una aldea de Boltaña -Huesca-, i també del Certament de Cine de Viajes del Ocejón, que es celebra als municipis de Majaelrayo i Campillo de Ranas en la zona de l’arquitectura negra -Guadalajara-. No poden acudir altres festivals, que estan acabant els seus preparatius per l’agost però ens consta, que les comunicacions entre tots els membres de la Red Cine Grande en Pequeño aquestos dies van plenetes de suport i ànims entre uns i altres.

També estaran el cap de setmana les directores Anna Soldevila i Meritxell Ahicart. Les cases de turisme rural que disposa el municipi i que, part d’elles han estat cedides per l’esdeveniment, són poques. Així que l’organització ha demanat també la col•laboració a altres veïns per allotjar a diverses persones que assistiran. Com és el cas dels artistes que participen en la presentació de la Rabera Eclèctica, el personal de la productora “El vincle”, l’equip de l’Editorial Cartoneras o el reconegut crític de cine Antonio Llorens.
Antonio Llorens és redactor de la Cartelera Turia des de fa més de 30 anys, crític cinematogràfic, guionista i realitzador de curtmetratges i algún llargmetratge. És assistent habitual a festivals como els de Berlín, Cannes, Venecia, Locarno, Sevilla, Gijón, Málaga… i una llarga llista de cites cinematogràfiques. Actualment és també responsable de la programació de cinema de Mostra Viva /Cinema del Mediterrani, una associació que pretén ser un ampli i divers espai de trobada entre les cultures i els pobles mediterranis.
Passarà uns dies “Al nostre ritme”, i col•laborarà a l’hora de presentar les pel•lícules i coordinar col•loquis.

Tot preparat per la V Edició de la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”.