Tot a punt a Villores per a la Mostra de Cinema Rural “Al Nostre Ritme”

629
PUBLICITAT

Tot preparat pel cap de setmana de cine. La sisena edició de la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme” de Villores comença el proper divendres, 31 de juliol.

Aquesta Mostra està organitzada per COMIC – Col·lectiu moviment i cultura- amb la col·laboració del Programa d’Extensió Universitària –PEU- de la UJI i altres entitats com l’Institut Francés, el Parque Cultural del Maestrazgo, la Diputació de Castelló i altres associacions i empreses del municipi i rodalies.

31 de juliol, 1 i 2 d’agost. Llargmetratges, curts, documentals, animació, música, col·loquis, personatges… cap de setmana de cine.

Fa un mes anunciàvem l’avanç. Ara ja podem concretar-ho tot.

Divendres, començarem amb la Cercavila que recorre el poble per repartir el programa, i que enguany reproduirà escenes d’una de les pel·lícules més famoses de Berlanga, Bienvenido Mrs. Marshall.
A les 22:30. la projecció de Crebisnky. Pel·lícula gallega d’Enrique Otero.

Al dia següent, com ja és tradició, farem una caminada, no molt llarga, pels voltants del terme. Dissabte per la vesprada, a la sala tancada, projecció de curts. La sessió d’aquesta edició està dedicada a obres produïdes a prop de casa. Dos curts dirigits per Vila-realenses i un curt d’un director d’Ulldecona. El documental que tancarà la sessió, físicament està més llunyà, però la temàtica ens és ben propera, doncs tracta l’experiència de governabilitat participativa.

Després de la sessió de produccions properes, tindrem actuació musical. Carlos Gonzálbez i Juan Alegre –guitarres- oferiran un repertori dedicat al cine. I amb el delit sonor arribarem a l’hora de sopar. A la plaça podrem seguir comentant el que hem vist i el que ens queda per veure, menjar l’entrepà preparat a la barra i comprar algun article per col·laborar amb l’organització del festivalet.

Dissabte per la nit, doble sessió:

Premier. La pel·lícula “La distancia más larga” de Claudia Pinto no s’ha projectat al públic en cap sala espanyola. Solament està rodant per festivals i ja ha rebut grans premis. Aquest fet es pot produir gràcies a la generositat de Claudia, i evidentment, COMIC, col·lectiu que organitza l’esdeveniment, està molt agraït.

I tenim com a novetat la nova Sessió Golfa, que començarà a la 01:00h. Amb la pel·lícula “Sexo por compasión” de Laura Mañá

Diumenge pel matí, pel·lícula d’animació. Enguany la col·laboració de l’Institut Français ens aporta “Kiriku et la sorcière” i després amb la productora Nautilus, taller d’iniciació al cine amb joguines òptiques, la màgia del cine i experiments de xicotets rodatges.