Tot a punt a Vilafranca per a la Mostra de teatre Capsigrany

424
Capsigrany 2017
Capsigrany 2017
PUBLICITAT

La Sala de Carles Pons i els carrers de Vilafranca acolliran a partir de divendres 9 de juny fins al diumenge 11 vuit espectacles teatrals de comèdia, d’improvisació, de titelles, de circ, de música… Dirigits tant a públic infantil, adult com per a totes les edats.

Una mostra que va nàixer l’any 2000 amb “l’objectiu d’apropar el teatre al públic de les comarques d’interior que normalment no disposa d’estes oportunitats, atés a l’aïllament dels centres culturals” i que este any arriba a la majoria d’edat.

El tret d’eixida del cap de setmana cultural serà a càrrec de l’organització amb un espectacle de dansa, música en directe cap a les 22.15 hores. Seguidament, la companyia Barbies on Face presentarà La Sonrisa del Mandril que tracta sobre un nini de 30 anys i la relació amb la seua parella.

L’espectacle del matí del dissabte a les 12h, com és habitual, està dirigit al públic infantil. La improvisació i la participació del públic seran claus en l’evolució de la funció, Crea de Dinamo Producció Teatral, que està basat en la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner.

Merienda de Cuentos de Títeres de Cuento un espectacle que combina les cançons, la poesia i els contes de Gloria Fuertes amb la música en directe i els titelles servirà per a retre un homenatge a l’autora madrilenya que este any es compleixen 100 anys del seu naixement en un dels indrets més bonics de la vila, la plaça de l’església a les 16h. El circ arribarà a la mostra amb Oopart de Tresperté al frontó de la localitat a les 17.30h que proposen un viatge en el temps.

Tresperté, una companyia que ja ha vingut més vegades a Vilafranca i amb molt bona acollida per part del públic, presentaran l’espectacle Euria (pluja en Euskera). Esta funció “parla del que ens passa quan alguna cosa o algú a qui estimem ja no està”.

La música tradicional castellana interpretada per instruments tan poc habituals com platets del café, llaunes, cetrills, ferramentes de ferrer… acompanyats de tabals, acordió o el cant arribarà amb el grup Mayalde al poliesportiu de la localitat a les 23h. Esta formació porta més de trenta anys enregistrant als més majors les cançons de treball, de festa… que després ells porten als escenaris de tot el món.

La nit acabarà amb la discomòbil Eclipse i el DJ Rafa Marco al parador de festes a partir de les 0.30h.

Purpurina Circus i el seu espectacle de circ La Boite de Bonheur serà l’encarregat d’obrir l’última jornada que començarà diumenge a les 16.15h a la plaça d’en Blasc d’Alagó. Una funció que comença el dia de noces però que seguidament canvia quan rep una trucada telefònica. A continuació, les músiques balcàniques ompliran els carrers de Vilafranca amb La Trocamba Matanusca, una formació amb més de 10 músics que interpreten melodies i ritmes procedents d’Europa de l’Est.

La XVIII mostra conclourà amb La Teta Calva i la funció Llopis interpretada per Xavo Gimenéz, de qui el públic de la mostra té molts bons records per un altre espectacle, Eufòria de l’Horta Teatre, en què ell també participava. L’humor i la desolació es barregen en esta representació on es parla del ser i de somiar a ser una altra cosa.

A més a més, durant tot el cap de setmana la plaça d’en Blasc d’Alagó, l’avinguda Castelló, així com la Sala Carles Pons acullen l’exposició fotogràfica “Magatzem de Records, 25 aniversari del Teatre de Carrer de Vila-real” de Joan Rubert.

Ajunte fotografies de la Casa de la Cultura i de l’exposició fotos. Les fotos dels espectacles les podeu descarregar ací.