Trobada de cavalls a Culla (2) Trobada de cavalls a Culla

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla-

La ‘Concentració de Cavalls’ de Culla ‘s’ha convertit en una cita obligada per als amants del món eqüestre. La seva vuitena edició tindrà lloc el 12 i 13 de juliol a aquesta històrica localitat de l’Alt Maestrat, per a la qual s’espera una gran assistència d’aficionats de tota la província.
L’Ajuntament de Culla, en col · laboració amb l’Associació Amics del Cavall de Culla i veïns voluntaris, ha preparat un ampli programa d’activitats entre les que destaquen una sortida de cavalls cap a la zona de Riu sec; amb un gran interès paisatgístic, un ‘Trobada de Ferradors’ i demostració de l’ofici, així com el clàssic ‘Concurs Nacional Morfològic Pura Raça Àrab. A més, comptarà amb dinars de germanor, ball, activitats infantils i una infinitat d’actes per als aficionats al món del cavall i totes aquelles persones que vulguin visitar la població en aquestes jornades.
-Trobada de ferradors i demostració de l’ofici

Després del rotund èxit del concurs dels anys anteriors, en aquesta ocasió, tornen a Culla alguns dels millors forjadors del país. El ‘Trobada de Ferradors’ és un dels actes que més expectació genera dins de la concentració.

Els participants, hereus d’aquest art mil · lenari, demostraran al públic la seva capacitat per forjar ferradures en poc temps i la seva habilitat per ferrar cavalls.
V Concurs Nacional Morfològic Pura Raça Àrab

La jornada de diumenge començarà amb el ‘V Concurs Nacional Morfològic Prá’ patrocinat per la Diputació de Castelló, l’Associació Espanyola de Criadors de Cavalls Pura Raça Àrab, Balneari de Benassal, Centre Porxo Castelló i Pavo. Es tracta d’un dels grans atractius de la concentració, ja que permet veure en directe alguns dels millors exemplars de la raça.

Per segon any consecutiu, la senyora Teresa de Borbó, cosina carnal del rei Joan Carles I, serà jutge titular del certamen, que s’ha consolidat com un referent nacional i com una eina fonamental per als criadors d’aquest tipus de cavall. La seva presència farà més atractiu, si és possible, la trobada, al qual arribaran ramaderies especialitzades de diferents punts d’Espanya.

Per a més informació sobre l’horari i les activitats de la concentració es pot visitar la pàgina web de l’esdeveniment: concentracioncaballosculla.blogspot.com.