“Tornem a volar” el lema que Portell ha triat per a l’Aplec dels Ports

423
PUBLICITAT

El passat dissabte 4 de desembre va tenir lloc a Portell el primer Pro-Aplec. Aquesta va ser una jornada comarcal plena de participants d’arreu dels Ports en la que es va dur a terme una caminada animada, un vermut popular, un dinar acompanyat d’un bingo musical que va amenitzar la sobretaula i una taula rodona amb joves emprenedors de la comarca i voltants. 

La caminada teatralitzada, gràcies a la participació de portellans i portellanes, va realçar el paper de la dona rural, la tradició tèxtil de les faixes de la localitat, la vida als masos i l’elaboració dels formatges, els forns de calç i el treball al camp entre d’altres. Amb tot, va ser un recorregut molt didàctic i dinàmic per la història i tradicions de Portell. 

A la taula rodona es van tractar temes molt interessants per al jovent de la comarca com són la dificultat per emprendre als pobles i el futur d’aquests. Van participar-hi l’empresa l’agència creativa Comboi de La Mata, la formatgeria artesanal La Planeta d’Anroig-Xert i la productora d’aliments de secà amb agricultura regenerativa Malaerba de Benlloc.

El moment més esperat d’aquest primer Pro-Aplec va estar la proclamació del lema “Tornem a volar”. Aquest ha estat triat per l’organització de l’Aplec perquè, a banda de tornar a sumar-se el municipi de Portell a la roda de l’Aplec des de l’any 2004 en que el lema va ser “Fem que la comarca alce el vol”, continuen enlairant-se i sobrevolant pels racons de cada poble de la comarca per conéixer els orígens i enfortint les arrels, com pròximament es podrà veure al serial “Els Ports sobre rodes”. 

Al llarg del dia es va començar a vendre marxandatge: xapes, encenedors, polseres, adhesius i el calendari 2022 que s’ha elaborat de forma col·laborativa amb imatges de tots els pobles dels Ports enviades pels seus habitants. De fet, aquest calendari ja es pot adquirir a altres municipis de la comarca. 

Amb tot, aquesta jornada, un cop més, s’ha vist el poder del poble i la vitalitat de la comarca dels Ports. L’Ajuntament vol agrair públicament la responsabilitat tant de l’organització com de les persones assistents pel respecte i la cura amb què es va actuar en tot moment per respectar les normatives vigents.