“Tornada a l’escola” segura a Albocàsser

678
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser, en coordinació amb la direcció del col·legi i la de l’institut, ha preparat una tornada a les aules segura enfront de la Covid19.

Així, en el col·legi s’habilitaran tres entrades diferenciades. De la mateixa manera, les portes del centre s’obriran a les 8.45h i es tancaran a les 9h. Enguany, com a mesura de prevenció davant la Covid19, els pares de l’alumnat de primària no podran entrar al recinte educatiu. En el cas de l’alumnat d’infantil, l’acompanyant adult podrà entrar sempre que siga necessari. En aqueix període de temps, es prendrà la temperatura i es llavaran les mans dels xiquets i xiquetes.

Per a poder separar i diferenciar les entrades, l’Ajuntament ha col·locat tanques de plàstic mòbils de colors al pati i fixes de fusta amb colors en els corredors per a separar entrades.

Aquest curs, s’han habilitat grups bambolla -de convivència estable i sempre amb el mateix professor- des d’infantil 2 anys fins a segon de primària. De tercer a sisé de primària s’han creat grups distancia, és a dir, grups no estables de convivència.

Els menors que es queden al menjador escolar tindran tres torns de dinar per a evitar aglomeracions.

-Institut

De la mateixa manera, també s’han implantat nous protocols de seguretat i sanitaris en l’IES d’Albocàsser. D’aquesta manera, s’han organitzat les classes en grups màxims de 15 alumnes. Cada dia, abans d’acudir al centre educatiu, els menors han de prendre’s la temperatura a casa i, en cas de tindre febre, no acudir a classe. A l’arribada al centre, es marcarà per norma llavar-se les mans.

Per a evitar aglomeracions, s’han senyalitzat les aules i, en els corredors més estrets, s’ha marcat qui té prioritat de pas. En diferents punts del centre, com les entrades a les aules i els banys, s’han penjat les recomanacions i normes sanitàries com l’ús de gel hidroalcohòlic i llavar-se les mans sovint, el manteniment de les distàncies de seguretat, l’ús de material individual o l’ús obligatori de mascareta.

L’Ajuntament d’Albocàsser s’ha encarregat de la neteja dels voltants del centre.

-Neteja i desinfecció

De manera diària, des de l’Ajuntament es durà a terme la neteja i desinfecció de les entrades tant al col·legi com a l’institut. Aquests treballs s’uneixen als que ja es realitzaven en els últims mesos de desinfecció dels exteriors de botigues i espais públics.