Les actuacions arribaran a Xert, Benassal, Fanzara, Vistabella, Altura, Alfondeguilla, Serra d ‘En Galceran i Sorita

Sales: “Aquesta iniciativa tracta de recuperar i posar en valor una cultura popular que forma part de la nostra història”

Un any més la Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, apropa la música tradicional de la dolçaina i el tabal a les comarques de la província a través de la III edició del ‘Dolç Festival’. La iniciativa, que té per objecte fomentar la música tradicional, arribarà a totes les comarques de la província del 19 de juliol a l’1 de setembre, amb actuacions en vuit municipis.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha subratllat que “aquesta iniciativa tracta de recuperar i posar en valor uns instruments i una cultura popular que forma part de la nostra història i a causa del despoblament dels nostres pobles corre perill de perdre”.

Les localitats que acolliran els diferents festivals són Xert (Baix Maestrat), el dissabte 18 de juliol; Benassal (l’Alt Maestrat) i Fanzara (Alt Millars) el diumenge 19 de juliol; Vistabella (l’Alcalatén) el dissabte 1 d’agost; Alçada (Alt Palància), diumenge 2 d’agost; Alfondeguilla (Plana Baixa), el dijous 13 d’agost; Serra d’En Galceran (Plana Alta), el diumenge 30 d’agost; i tancarà el cicle Sorita del Maestrat (Els Ports), l’1 de setembre.

Les agrupacions que portaran la música a aquests municipis són la Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló, “Xarançaina”, “Els Tadivàris Band”, “Xaloc”, “El Soroll” i “El Senill” de Torreblanca.

Per la seva banda, el director de l”Dolç Festival’, Juanjo Trilles, ha explicat que “la dolçaina i el tabal representen la cultura popular més arrelada a la nostra terra”