Torna el mercat setmanal de tòfona negra de Culla

686
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Després d’una primera edició truncada per les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia i per la gran nevada esdevinguda el passat any, Culla reprèn amb il·lusió la celebració del Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat el proper 28 de novembre. La cita es repetirà cada diumenge de la temporada fins a principis del mes de març.

Aquesta iniciativa va néixer de ‘Culla 20 30’, un grup d’empresaris autòctons, que té la intenció de promoure i sumar oportunitats de futur a la propera dècada en aquesta localitat de l’Alt Maestrat. Entre altres activitats promogudes per aquest col·lectiu, destaca aquest mercat dominical per donar a conèixer el gran potencial culinari d’aquest fong i l’oferta turística del Culla al voltant de la gastronomia. És per això que comptarà amb 18 punts de venda en què, a més de poder adquirir tòfona fresca directament del truficultor ia preus molt competitius, també es podran a la venda altres productes locals com mels, olis, fruits secs, embotits, formatges, pa o rebosteria típica. A més, l’esdeveniment és l’excusa perfecta per conèixer l’important patrimoni històric i cultural del municipi, declarat un dels Pobles més bonics d’Espanya.

L’activitat també compta amb el suport de l’Ajuntament de Culla, que s’ha volgut sumar a un projecte fonamental per promocionar el talent, combatre la despoblació i dinamitzar econòmicament la localitat.