Todolella es prepara per a celebrar Sant Antoni

162
CARTELL SANT ANTONI TODOLELLA

Todolella celebrarà els actes principals de la festa de Sant Antoni el cap de setmana del 22 al 24 de febrer.

No obstant, el municipi dels Ports se submergirà en la festa del foc i del patró dels animals aquest cap de setmana. Així, s’inicien ja els preparatius amb l’eixida al camp a la búsqueda del maio que es plantarà demà dissabte mateix. A la vesprada està prevista l’elaboració de les tradicionals coquetes i, al mateix temps, l’embotida de xoriços al local de festes. El sopar per als col·laboradors anirà seguit de ball amb el duo Triband.

El cap de setmana més important serà el del 22 al 24 de febrer. Així, el divendres a la nit tindrà lloc un sopar a la plaça i el posterior ball amb la discomòbil Omar Selekta.

La jornada següent arribarà el dia gran de la festa. Després d’esmorzar tindrà lloc l’eixida a la muntanya a tallar la llenya per a la barraca. Després del menjar, s’acabarà de vestir aquesta. Però el plat fort se servirà a la nit. Primer es viurà la benedicció d’animals a la plaça, el repartiment de coquetes serà a casa del majoral després de l’habitual volta. Tot seguit, la Santantonà farà el seu recorregut per la població i després s’encendrà la barraca. La festa acabarà amb l’orquestra Código i la macrodiscomòbil DML.

Per al diumenge quedarà la missa en honor al sant, la processó i la cercavila amb els dolçainers de la Todolella. En acabar no faltarà l’aperitiu en el local de festes.

A més, el dilluns se celebrarà la missa en honor a Sant Joaquim i a la vesprada hi haurà xocolatada.

El punt i final arribarà el diumenge 3 de març. La missa anirà seguida de la tradicional trança de xulles i l’esmorzar a la plaça. Finalment, el recorregut de les diableres tancarà el programa.