Todolella celebra este cap de setmana Sant Antoni

1025
Sant Antoni a Todolella
PUBLICITAT

Els veïns de

Sant Antoni a Todolella
Sant Antoni a Todolella
compliran demà amb la tradició de celebrar a la localitat la festa de Sant Antoni La celebració en este municipi compta amb una dilatada presència al llarg del temps, fins i tot durant la Guerra Civil, la localitat va seguir amb la festa que té lloc vuit setmanes abans al Dissabte de Glòria que precedeix al dia de la Pasqua de Resurrecció. Durant la Santantonada, a més del foc i els animals, cobren protagonisme el Sant i els personatges que l’acompanyen com els dimonis i la Filandrona.

El passat dissabte dia 15 de febrer el forn del poble, que està tancat durant tot l’any, va obrir les seues portes perquè un grup de dones elaborara les tradicionals “coquetes”. En total s’han enfornat quatre-centes que es repartiran demà a la nit. El Maio, és a dir, el pi central sobre el qual es construirà la barraca està plantat a la plaça del municipi i demà dissabte durant tot el dia es vestirà la barraca amb ramatge de pi, carrasca, ginebre i savina que els veïns aniran a buscar als boscos dels voltants. A les 21 hores està prevista la benedicció dels animals així com la volta dels matxos. A continuació es repartiran les “coquetes” als assistents que porten un animal. Seguidament començarà la Santantonà amb la crema de la barraca on es podrà veure als dimonis al voltant del foc. La festa continuarà fins a la matinada amb la música de l’orquestra Supermagic i Omar Selekkta.

El diumenge següent, 2 de març, al matí se celebrarà la tradicional subhasta de costelles de corder que rostiran a la plaça. A continuació es complirà amb una altra de les traciciones dels veïns, la “tranca”, que suposa subhastar plats típics de la localitat cuinats pels veïns a tot aquell que vullga licitar per ells.