Titella Volta arribarà a Albocàsser i Forcall

129

El circuit provincial de titelles involucrarà a la comunitat educativa i col·lectius socials dels municipis per obrir la seua programació

La Diputació de Castelló ha reforçat la seva campanya ‘Titellavolta’ per convertir-la en la millor eina a l’hora de desestacionalitzar l’activitat cultural de huit municipis de la província. El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat la segona edició d’este circuit provincial de promoció i coneixement dels titelles que “ajudarà a dinamitzar la vida cultural dels pobles a través d’una iniciativa que ja en la seua primera edició va congregar més de 4.000 espectadors”.

D’esta manera, tal com ha destacat el diputat de Cultura, les localitats d’Orpesa, Sant Jordi, Albocàsser, Alfondeguilla, Figueroles, Xèrica, Forcall i Cortes d’Arenós comptaran gràcies a este programa d’una “excel·lent eina a l’hora d’omplir de cultura l’agenda municipal fora del període estival o les celebracions patronals “.

Així, entre els mesos de març i juny i al setembre, gràcies a ‘Titellavolta’ el Govern Provincial contribuirà a “desestacionalitzar i fer més accessible la programació cultural de huit localitats que en la majoria dels casos, per la seua grandària, no poden oferir als seus veïns activitats culturals tot l’any”.

Tant és així que l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha volgut posar en valor la iniciativa provincial al mateix temps que ha agraït “a la Diputació el compromís adquirit amb els ajuntaments més menuts a l’hora d’ajudar-nos a oferir més i millors serveis als nostres veïns”.

Tres jornades de promoció teatral

Acompanyat pel director de l’empresa organitzadora, Carles Benlliure, Sales ha posat en valor una iniciativa que “a més de comptar amb el talent i l’atractiu cultural d’aquesta destresa teatral, involucrarà la comunitat educativa i als col·lectius socials dels pobles als que es vaig traslladar per introduir, portar a la pràctica i inspirar aquest art entre tots els veïns de les localitats que acullin la campanya”.

No en va, la representació teatral serà la culminació de tres completes jornades d’activitats que arrencaran amb un primer dia dedicat a una exposició de titelles-actors i que, en la seua continuïtat, descobrirà als seus visitants un taller de confecció de titelles en què els participants podran endur-seua pròpia creació.