Tírig viu Sant Antoni

775
Tírig viu Sant Antoni
Tírig viu Sant Antoni
PUBLICITAT

Els festejos en honor a Sant Antoni Abad van començar dimecres a Tírig. Així, a les 09.00 hores va tenir lloc l’elaboració de les coquetes i, a continuació, es va dur a terme un menjar d’agraïment a totes les persones que hagen dedicat el seu temps i esforç a preparar el dolç de Sant Antoni.

El dia gran dels festejos arribarà demà. La jornada començarà a les 10.00 hores amb un esmorzar popular de carn a la brasa. Els interessats han de saber que l’activitat tindrà un cost de 3 euros.

A les 12.00 hores, partint del Molí, es durà a terme l’ “arrosegà” en la qual els cavalls entraran al municipi les branques per a les fogueres. Seguidament, es prepararan les fogueres per a la seua encesa a la vesprada.

A la vesprada, a les 16.00 hores, ‘esquellà’ pels carrers del municipi en la qual els més xicotets i els seus esquellots anunciaran la festa. Seguidament, berenar de primes i xocolata per a tots els participants i conta-contes.

A les 18.30 hores, es representarà La Diablera, s’encendran les fogueres i es llegirà la Publicata. A partir de les 20.15 hores tindrà lloc la processó i la benedicció dels animals, així com el repartiment de les coquetes.

A les 22.00 hores, sopar popular en el pavelló i sorteig del porc (o 100 euros), ball amb el duo Ikebana Sound i discomòbil amb barra a benefici de l’Associació Cultural fins a altes hores de la matinada.