Tírig viu amb intensitat el primer cap de setmana de festes

630
Festes de Tírig Dinar de Quintos
PUBLICITAT

Tírig ha viscut el primer cap de setmana de les festes patronals de la localitat dedicades a Sant Jaume.

Divendres passat es va inaugurar una exposició sobre les pintures rupestres de la Valltorta a càrrec del grup MaestArt. A la inauguració li va seguir una conferència sobre el paper de les dones en la prehistòria, a càrrec de Pilar Bellés Pitarch. El volteig de campanes i la cercavila de la Banda Municipal de Tírig van anunciar que el poble ja estava en festes. I el C.F. Tírig va organitzar la primera discoteca mòbil d’aquests 10 dies de celebracions.

El dissabte es va iniciar amb les corregudes en el camí del Pou. Va ser un dia taurí amb entrada de bous de la ramaderia Armando de Sant Mateu. Després del multitudinari dinar de quintos al pavelló es va celebrar una vesprada taurina a la qual va seguir un bou embolat de la ramaderia Iván de Cervera. L’orquestra Black Band i la discomóbil van tancar la jornada.

Ahir diumenge es van celebrar jocs tradicionals al pavelló, que van continuar amb l’entrada de bous de la ramaderia Iván de Cervera. A la vesprada es va celebrar la missa pels difunts i va continuar l’activitat taurina. El dia es va tancar amb el festival d’Havaneres amb els grups Penjats de l’Ham i la Rondalla Tirijana

Dilluns amb els joves

Avui dilluns els joves són els encarregats d’organitzar la jornada. La recentment constituïda Associació de joves ha previst una despertada a la qual ha seguit l’esmorzar popular. Després arriba un gimcana de proves per equips, el concurs de fideuà, la ruta de la sangria amb xaranga, el sopar al trinquet i la discomòbil.