Tírig reivindica la millora de les telecomunicacions i la creació d’oportunitats i serveis en el món rural

128
  • L’alcalde, Juanjo Carreres, ha realitzat aquestes declaracions en la trobada d’alcaldes i alcaldesses de la província de Castelló

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, va participar ahir en la trobada d’alcaldes i alcaldesses de la província de Castelló celebrada a Catí. Carreres, qui va secundar les paraules dels ponents anteriors sobre la importància de l’agricultura i la ramaderia en el medi rural, es va centrar en la seua intervenció en les noves tecnologies i noves oportunitats laborals.

Així, Carreres va manifestar la importància de millorar les telecomunicacions a l’interior de la província per a propiciar la creació d’empreses i indústries, així com afavorir el teletreball. Amb això, es crearien nous llocs de treball que atraurien nous habitants als municipis d’interior i s’ajudaria a aconseguir que, aquelles persones que viuen en la zona, no emigraren a grans ciutats a la recerca de millors oportunitats i serveis.

I és que, els serveis, també van ser punt clau de la intervenció de l’alcalde Tírig. Una millor atenció sanitària i serveis suficients i necessaris per a les persones de major edat són essencials per a mantindre vius els pobles xicotets. Davant això, també és fonamental la millora dels transports de persones i mercaderies que permeten un desplaçament senzill per a fer tasques quotidianes o dotar dels recursos i materials necessaris a empresa i indústria.

L’habitatge també és fonamental. Les localitats compten amb desenes de cases buides però que necessiten de grans inversions i tràmits per a ser habitables. Per això, Juanjo Carreres va indicar que seria beneficiós ajudar als qui vulguen establir-se en les localitats xicotetes.

Quant al turisme, essencial per a Tírig, Carreres va manifestar la necessitat de la localitat d’obtindre beneficis de l’entorn de pintures rupestres de la Valltorta, ja que, fins a hores d’ara, el municipi no rep cap ajuda per l’explotació del recurs.

Amb tot, Juanjo Carreres va posar sobre la taula la importància d’afavorir la creació d’oportunitats laborals i socials com a punt de partida per a augmentar la població dels municipis xicotets i lluitar contra la temuda despoblació del món rural.