Tírig qualifica “d’històrica” l’adjudicació de les obres de la carretera fins Salzedella per 2,8 milions d’euros

333
PUBLICITAT

L’alcalde de Tírig, Juan José Carreres, en representació de la Corporació i els veïns del poble ha qualificat com “històric”, l’anunci fet per la Diputació de Castelló pel qual s’adjudiquen les obres de construcció de la carretera que uneix Tírig amb La Salzedella i la CV-10. En conèixer que l’obra que obra del vial s’ha adjudicat per 2,8 milions d’euros el primer edil ha assenyalat que es tracta de la major inversió que rebrà el municipi en la seva història. Al mateix temps ha agraït la implicació de la Diputació de Castelló “per a resoldre un dels problemes que arrossegava Tírig des de fa dècades”. Carreres ha posat de relleu la implicació en el projecte que ha posat el president provincial, Javier Moliner.De fet el passat 25 de juliol, en la seva visita a Tírig per inaugurar el museu dedicat al pintor Puig Roda, va ser el mateix Moliner que va assenyalar que l’adjudicació de les obres i el posterior inici de les obres era imminent. 

L’alcalde de Tírig ha conclòs que la nova carretera “ens permetrà comptar amb un accés digne per al Museu de la Valltorta i el conjunt de coves que conserven les millors pintures rupestres de l’arc mediterrani. D’aquesta manera serà molt més fàcil que fins aquest Patrimoni de la Humanitat puguen arribar visitants en vehicles particulars, però sobretot amb autobusos. Així mateix el vial possibilitarà als interessats en l’art acostar-se al recentment inaugurat museu dedicat al pintor Gabriel Puig Roda, un dels més destacats en la pintura espanyola costumista entre finals del s.XIX i principis del segle XX “.

De fet, aquest ha estat un dels principals cavalls de batalla de l’equip de Govern, que no ha parat fins a aconseguir que les obres de la carretera fossin una realitat, com ho serà la propera tardor. La millora del vial també permetrà millorar l’accés per a vehicles agrícoles i transport pesat destinat a l’activitat agropecuària que es registra a la localitat. Carreres ha apuntat que d’aquesta manera queda palès que la Diputació atén als petits municipis amb inversions que permeten equilibrar el territori. L’alcalde ha apuntat que la carretera també generarà activitat econòmica mentre s’executen les obres.

El vial cap Salzedella era l’opció més sostenible per crear una bona connexió entre Tírig i la carretera CV-10. D’aquesta manera el municipi tindrà un accés més fàcil per als visitants que arriben a través de Sant Mateu i el Baix Maestrat.

Fins la data a Tírig arriben carreteres i camins rurals des Albocàsser, Sant Mateu, Salzedella, Les Coves de Vinromà i Catí. Cap d’elles permetia el pas de vehicles de grans dimensions, el que suposava una dificultat per a l’arribada de visitants a Museu de la Valltorta.