Tírig protesta per no ser inclòs en la Fase 1

808
PUBLICITAT

L’alcalde de Tírig, Juan José Carreres, ha manifestat la protesta de l’Ajuntament del municipi “perquè no hem sigut inclosos en la Fase 1”. Carreres ha declarat la decisió de “discriminatòria, tenint en compte que estem al costat de localitats del Maestrat que si que han entrat en la Fase 1”.

Carreres defensa que han de prevaldre els criteris sanitaris “però aplicant-los de manera lògica i no ficant en el mateix sac a Madrid, Barcelona i pobles de 500 habitants en els quals estem aplicant rigorosament totes les mesures de precaució. Desinfectem el poble i instal·lacions seguint totes les indicacions, des del primer dia els veïns i els xiquets tenen mascaretes, estem fent pedagogia diàriament i complint les normes com no s’està fent en molts altres llocs”.

Carreres ha lamentat que el Govern d’Espanya no haja tingut en compte les sol·licituds de la Generalitat Valenciana i la Generalitat no haja tingut la suficient capacitat perquè el Ministeri de Sanitat li tinga en compte.

“En situacions com aquesta no entenem de què serveixen delegats territorials del Consell, l’Agència Valenciana Anti Despoblació, la Diputació… i tants altres organismes. Òbviament s’ha de tindre en compte la situació sanitària, però també s’han de considerar les singularitats del territori”, ha indicat l’alcalde.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tírig està elaborant un complet pla de reactivació amb especial incidència en el compliment de les mesures de prevenció.

Carreres també ha lamentat que es continuen prenent “les mesures sense tindre en compte les realitats territorials i singularitats dels pobles i el món rural”.

D’altra banda ha remarcat que “si actuaren de manera eficient es farien els test i proves necessàries per a conéixer realment la magnitud del problema, aïllar als contagiats i establir una traçabilitat del problema per a no prendre mesures sense sentit”.

Cal recordar que Sanitat va prohibir als pobles realitzar test als seus veïns o que la Conselleria va tancar consultoris mèdics en pobles el que va originar les protestes municipals. Carreres confia que la Generalitat tinga la suficient capacitat d’influència davant el Govern perquè aquest rectifique en el mapa de fases de desescalada.