Tírig mira al passat en la seua V Fira Prehistòrica

68
PUBLICITAT
  • La localitat tanca una programació per als dies 27 i 28 d’abril que inclou visites guiades, recreacions, tir amb arc, mercat i concerts, entre altres

La V Fira Prehistòrica de Tírig abastarà els dies 27 i 28 d’abril amb una atapeïda agenda d’activitats que arrancaran amb un taller infantil en la plaça Generalitat per a ensenyar als més xicotets tècniques de modelatge, costura artesanal i pintura. El matí també acollirà la inauguració de l’exposició ‘Els molins de pedra’, en l’entrada del Museu de la Valltorta a càrrec de José Tomás Beltrán, que estarà oberta tot el cap de setmana.

La pròpia directora del museu, Pilar Vidal Monferrer, impartirà a les 11.30 hores la conferència ‘Els interrogants de l’art rupestre llevantí’ davant de l’església i al migdia està prevista una visita guiada pels llocs emblemàtics de Tírig i el Museu Puig Roda. Coincidirà amb una demostració de talla de sílex.

La inauguració oficial de la V Fira prehistòrica de Tírig serà a les 12.30 hores, quan Efraim y los piratas del flamenco inicien la seua actuació en la carpa. Les activitats continuaran amb una recreació teatral de la vida prehistòrica i la degustació de tapes i arrossos típics de Castelló per a recuperar forces a l’hora de menjar.

Ja a la vesprada estan previstos els tallers de samarretes i pintura (16 hores) i màgia amb l’actuació d’un xaman prehistòric (17 hores), així com una nova visita guiada a punts emblemàtics de Tírig i al Museu Puig Roda i també una altra demostració de talla de sílex. Taller de ventalls amb motius prehistòrics, tardeo amb La Movida i una recreació de la presa de Tírig per aquests antics habitants completaran una jornada que inclou tardeo, sopar i ball en la carpa.

La fira tornarà a obrir les seues portes el diumenge a primera hora amb una visita guiada a la Cova Mas d’En Josep i al Barranc de la Valltorta amb eixida des del Museu amb cotxes particulars a les 9.00 hores. La recreació de la vida prehistòrica tornarà a la programació entre les 10 i les 13 hores amb un taller de caça amb arc, manualitats, falconeria i un simulador de tir. La jornada també inclou un tribut musical als 80 a càrrec de Javi Garvi i noves demostracions de talla de sílex, així com visites guiades per Tírig. La fira tancarà les seues portes després del menjar de germanor i el ball en la carpa (imprescindible inscripció a l’Ajuntament abans del 19  d’abril).