Tírig i Patrimoni programen un pla d’acció per a la Valltorta

593
L'arquer de la Valltorta
L'arquer de la Valltorta
PUBLICITAT

L’alcalde de Tírig, Juan José Carreres, ha mantingut una trobada amb el director territorial de Patrimoni, Cristian Llinares, amb l’objectiu d’abordar diverses millores que des de fa temps planteja el municipi per al Museu de la Valltorta i el Parc Cultural.

En aquest sentit el primer edil ha explicat que des de Patrimoni es faran càrrec de l’asfaltat i millora dels accessos al museu, actualment en mal estat i intransitables per a autobusos. Carreres ha sol·licitat també que es dote al museu de director amb l’objectiu de dinamitzar definitivament la gestió del centre. En aquest moment l’Ajuntament de Tírig és qui més s’està preocupant pels aspectes diaris.

Museu de la Valltorta
Museu de la Valltorta

El director territorial ha informat de la revisió dels vídeos del museu, de la reparació de l’audiovisual que no funcionava des de fa mesos, de la revisió i canvi dels panells de l’entrada i de la renovació de la pàgina web amb la inclusió del Parc Cultural de la Valltorta.

Altres mesures a aplicar passen per les senyalització del Parc Cultural en les principals vies de comunicació de la província, l’engegada d’una aplicació 4D que mostrarà el museu i les coves i també la revisió de la caldera de l’edifici del museu.

Així mateix s’editarà material divulgatiu i de promoció del Parc Cultural de la Valltorta. Altra iniciativa passa per l’edició d’unitats didàctiques relacionades amb l’art rupestre llevantí. Aquestes unitats serviran com a material educatiu per als col·legis de la Comunitat Valenciana.