Tírig i Les Coves albergaran les XIV Jornades del Centre d’Estudis del Maestrat entre el 3 i el 5 d’octubre

248

-Nota de premsa-

El Centre d’Estudis del Maestrat prepara les XIV Jornades d’Estudi del Maestrat que tindran lloc del 3 al 5 d’octubre a la seu del Museu de la Valltorta de Tírig i en la de les Coves de Vinromà. En elles es realitzaran diferents ponències i taules rodones on s’analitzaran els valors patrimonials del Maestrat i els participants podran assistir a visites guiades i presentacions de llibres. L’objectiu de les jornades és continuar amb el treball biennal del CEM, que es va iniciar l’any 1978, analitzant i debatent els valors patrimonials de la comarca així com recollir aportacions dels participants i dels experts que participen com Artur Aparici, professor de la Universitat Jaume i, Álvar Monferrer, membre del Consell Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i Rafael Martínez i Pere Guillem, de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat Valenciana.

-Premis de recerca

Els ajuntaments de Tírig i les Coves de Vinromà premiaran el millor treball de recerca que tracte sobre els seus respectius municipis. Els consistoris triaran els treballs premiats entre les comunicacions presentades durant les Jornades d’Estudis del Maestrat i cada un d’ells estarà dotat amb una quantitat econòmica de dos-cents euros. Les comunicacions que opten al premi s’hauran de presentar abans del 28 de setembre al CEM.

Jornades del Centre D'Estudis del Maestrat

Durant les jornades es visitarà a Tírig el recentment inaugurat Museu Gabriel Puig Roda i un abric de pintures rupestres de la Valltorta i en les Coves de Vinromà; La Casa de Les Senyoretes. Les ponències versaran sobre La Valltorta i la dinamització turística dels municipis que l’envolten, les advocacions i les ermites del terme municipal dels Coves de Vinromà i La Valltorta en els orígens de l’art rupestre llevantí.