Tírig i el Museu de Valltorta creen un punt de recepció a visitants per millorar la seva experiència amb l’art rupestre

702
PUBLICITAT

-S’ofereixen visites al museu, servei d’audioguies, publicacions i un programa anual de visites per Tírig i el seu entorn
-L’Ajuntament de Tírig i el Museu de la Valltorta han intensificat la seva col·laboració per millorar l’experiència dels visitants.

L’Ajuntament de Tírig ha instal·lat al Museu de Valltorta un punt de recepció de visitants que oferirà un ampli ventall de serveis. Des d’allà es podrà accedir a les visites al museu i també a les visites guiades que es realitzen als diferents abrics. Així mateix es disposa d’un servei d’audioguies en castellà i anglès que permeten conèixer al detall la història de l’art rupestre de la Valltorta.

Al punt d’informació també es poden aquirir publicacions i material promocional relacionat amb l’art rupestre.

A més el centre de visitants també ofereix informació sobre allotjaments, restaurants o altres museus de Tírig, com el de Gabriel Puig Roda, un dels pintors més reconeguts de finals del segle XIX i principis del XX.

-Programa anual de visites.

Així mateix des d’aquest punt de recepció a visitants es coordina el programa anual de visites a Tírig que s’inicia aquesta Setmana Santa.

El divendres 25 de març a les 12h es podrà passejar per la història de la localitat recorrent llocs relacionats amb el famós pintor Gabriel Puig Roda. No faltarà la narració de la seva famosa llegenda de la Raboseta i el Llop en l’activitat “Passejades d’Història”.

I al dia següent a les 10h proposen un passeig per la “Arquitectura Rural”. La protagonista serà la pedra en sec de les masies, forns i cabanes de Tírig. A més, el diumenge 27 de març es podran conèixer esglésies, ermites i restes medievals de la població en una altra cita de “Passejades d’Història”. I finalment, el dilluns 28 tancaran aquestes quatre jornades de visites amb el “Camí de Prehistòria”, una sortida senderista a la cova dels Cavalls per conèixer el jaciment rupestre.

Aquestes propostes s’emmarquen en el programa de rutes per conèixer Tírig i les pintures rupestres de la Valltorta, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, que han posat en marxa l’ajuntament de Tírig i l’empresa Lasaria Turisme. La iniciativa, amb més de 20 activitats previstes fins al desembre. Les inscripcions es podran realitzar a través de la pàgina web municipal, de moment es pot trobar-hi tota la informació necessària per a reservar plaça.

Més informació: http://www.tirig.es/files111/u4/visitesguiadestirig2016.pdf