Tírig es prepara per a viure les seues festes patronals

563
PROGRAMA DE FESTES DE TÍRIG
PUBLICITAT

– Els actes comencen demà divendres i s’allargaran fins al 30 de juliol

Les festes majors de Sant Jaume ompliran Tírig durant 10 dies de tot tipus de propostes per a totes les edats, entre les quals destaquen les cites taurines i musicals. No faltaran els actes religiosos en honor al patró de la localitat. El llibre de festes, que inclou la programació, incorpora també un article de Ximo Roca sobre el Mas d’Escrig en els segles XVIII i XIX, el padró d’habitants a la fi de 2016, imatges dels actes de commemoració del centenari del descobriment de les pintures rupestres, així com la tradicional salutació de l’alcalde, Juanjo Carreres.

Les celebracions arranquen demà divendres amb la inauguració de l’exposició de pintura “Al voltant de la Valltorta” del grup MaestArt. La cita és a les 19:30 hores en la Casa de la Cultura. Tot seguit, Pilar Bellés oferirà una conferència sobre les pintures rupestres i el paper de la dona en la prehistòria. La cercavila de la Banda Municipal de Tírig i la discomòbil Disconectar organitzada pel club de futbol de la localitat completaran la jornada.

Si parlem del dissabte 22, les Corregudes al Camí del Pou iniciaran el dia. A les 12 hores arribarà l’entrada i els bous de vila de la ramaderia Armando de Sant Mateu. El dinar de quintos continuarà la festa en el pavelló. A la vesprada, bous de vila i eixida a última hora. I a la nit, el bou embolat serà de la ramaderia Iván de Cervera. L’orquestra Black Band i la discomòbil Disconectar remataran un intens dia festiu.

Els actes continuaran al dia següent al matí amb els jocs tradicionals per als xiquets, en el pavelló. Després, es viurà una nova entrada i els bous per la vila amb animals d’Iván de Cervera. També hi haurà actes taurins a la vesprada, però abans es recordarà als difunts de la població amb una missa i la visita al cementeri per dipositar un ram de flors en la seua memòria. A més, a la nit, s’ha programat un festival d’havaneres en la plaça amb l’actuació de Penjats de l’Ham i la Rondalla Tirijana.

El dilluns 24 serà el Dia dels joves. La despertà, l’esmorzar popular al Monument, la gimcana per equips en el trinquet, el concurs de fideuà al pavelló, la I Ruta de la Sangria acompanyada de la música de la xaranga, el sopar al trinquet i la discomòbil, seran les activitats previstes.

Quant al dimarts 25, se celebrarà al patró Sant Jaume. A les 12 hores tindrà lloc la missa solemne. La processó serà a la vesprada a les 18 hores. Després tindran lloc els balls tradicionals. Després del Ball Pla infantil, arribarà el dels adults. L’actuació d’Urbalia Rurana a les 24 hores tancarà la jornada.

El dimecres al matí serà per al parc aquàtic a la piscina. A la vesprada les propostes són el concurs de guinyot, la gimcana Racons de Tírig i el III Casal de la Tapa i la Cervesa. A més, també es viurà el sorteig de cadafals.

El dia 27 arrancarà precisament amb el muntatge dels cadafals. Els xiquets, per la seua banda, podran gaudir amb el parc infantil en el pavelló. I els jubilats tindran un menjar de germanor i ball. A més, la final de guinyot precedirà a la tradicional desfilada de carrosses que organitza l’Associació Cultural de Tírig. Comptarà amb discomòbil i premis per als millors. El concurs de paelles i ball de disfresses tancarà, a la nit, els actes del dijous.

La Torrà de sardineta obrirà la jornada del divendres. Hi haurà jocs per als xiquets, entrada i bous per la vila al migdia, bous de plaça a la vesprada i bou embolat d’Iván de Cervera a la nit. La revetla comptarà amb la música de l’orquestra Gamma i la discomòbil Disconectar.

I si ens referim al segon dissabte de les festes, el 29 de juliol començarà amb la Torrà de sardineta i jocs per als xiquets. La ramaderia de la jornada serà la de Hermanas Dilla Pons de Valderrobles. A més a mitja vesprada s’ha programat un espectacle eqüestre de la Hípica Hermanos Giménez amb el nom de “Levante Cavalga”. Finalment, l’orquestra Àgora i la discomòbil conclouran la jornada.

L’últim dia de festes no faltarà la Torrà de sardineta. Els animals del dia arribaran des de Cabanes, de la ramaderia de Germán Vidal. Entrada i bous de vila al migdia, bous de plaça i eixida a la vesprada seran les últimes cites taurines. Finalment, la festa en la piscina marcarà l’adéu a aquestes deu intenses jornades de celebracions.