Tírig es bolca amb el centenari del descobriment de les pintures rupestres de Valltorta

144

L’Ajuntament de Tírig ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit que ha suposat la celebració a la localitat del centenari del descobriment de les pintures rupestres de Valltorta. Des de l’Ajuntament s’ha agraït a la Diputació de Castelló el seu compromís i suport en l’organització de l’esdeveniment. Tot no hagués estat possible sense la participació-col·laboració de més d’un centenar de voluntaris que han fet possible estes activitats.

Tot el poble s’ha bolcat en l’organització d’un cap de setmana trepidant que ha comptat amb més de 50 activitats. En Tírig s’ha recreat un poblat prehistòric, s’ha pogut gaudir de la ruta cicloturista Els Camins de la Prehistòria, Miquel Guardiola ha recreat com eren les eines antigues, els més menuts han gaudit treballant en una excavació arqueològica … No han faltat durant estos dies la visita a la cova dels Cavalls, exhibicions de tir amb arc, pastisseria, tallers de pintura rupestre amb pintura inclosa, escenificacions amb els primers habitants de Valltorta…

Conferències de primer nivell

A més de les activitats lúdiques i de recreacions durant el cap de setmana no han faltat conferències de primer nivell sobre l’art rupestre i l’etapa prehistòrica. Per Tírig han passat Carmen de las Heras, del Museu d’Altamira, Rafael Martinez i Pere Guillem Calatayud, de l’IVACOR o Eudald Carbonell, responsable del jaciment d’Atapuerca.

Esport, música i dimonis

El cap de setmana s’ha vist complementat amb el desenvolupament del Valltorta Trail, el concert de Pep Gimeno Botifarra, la Rondalla Tirijana i la Rondalla Primer de Maig o la presència de dos cuiners amb estrella Michelin com són Miguel Barrera i Raúl Resino.