Tírig elabora 850 coquetes de Sant Antoni

427
PUBLICITAT

El mal temps no ha impedit que els veïns i veïnes de Tírig elaboraren ahir les coquetes de Sant Antoni que es repartiran el dissabte en els festejos en honor al patró dels animals.

D’aquesta forma, una trentena de persones, entre membres de l’Associació Cultural de Tírig i veïns i veïnes que han volgut col·laborar en la festa, van pastar i van coure 850 coquetes que seran repartides el dissabte després de la processó i benedicció dels animals.

Una festa que es transmet de generació en generació, ja que mares, filles i àvies participen en l’elaboració del dolç típic de Sant Antoni.

Les coquetes es van pastar i van preparar en el pavelló municipal i després es van emportar al forn on es van coure.

Des de l’Associació Cultural han assenyalat que la intenció és mantindre els festejos de Sant Antoni tal com estava previst abans de l’arribada de la borrasca Gloria. Així, el dissabte a les 10h serà l’esmorzar popular, a les 12h se celebraran les rossegades i es prepararà la foguera, a les 16h els xiquets i xiquetes recorreran el poble en la tradicional “esquellada” per a després gaudir d’un berenar amb primes i xocolate i un contacontes. L’esperada encesa de la foguera juntament amb la lectura de la Publicata i la representació de la Diablera seran a les 18.30h. Seguidament, processó i benedicció dels animals i repartiment de les coquetes. La jornada acabarà amb un sopar de saquet i rifa del porc en el pavelló, així com música i ball fins a altes hores de la matinada amb una discomòbil.