Jornada difusió turisme
-Els prescriptors turístics també han conegut l’arquitectura de la pedra en sec, la gastronomia i el programa de visites guiades

L’Ajuntament de Tírig i el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló han organitzat una jornada per difondre els recursos turístics del municipi. D’aquesta manera mitjans de comunicació de tota la província de Castelló i tècnics d’oficines de turisme de localitats de la costa han conegut el Museu Puig Roda, el Museu de Valltorta i les Pintures Rupestres, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La jornada ha comptat amb la presència del diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, que ha valorat i destacat especialment la iniciativa de la localitat de l’Alt Maestrat.

Jornada de difusió turística
Jornada de difusió turística

L’alcalde de Tírig, Juan José Carreres, ha agraït la presència de tots els mitjans i també dels tècnics de turisme apuntant que “pensem que si mitjans i tècnics tenen un coneixement directe del que els pot oferir Tírig per a grups, parelles o famílies poden explicar molt millor als visitants que els pregunten pels itineraris de l’interior “.

La visita ha començat amb un recorregut pel museu dedicat al pintor Puig Roda, el major representant castellonenc, i un dels més reconeguts a Espanya, de la pintura naturalista de finals del segle XIX i principis del XX. La localitat li ha dedicat aquesta pinacoteca a un dels fills més il·lustres de la població.

VisitaTírig2

El recorregut ha continuat pel Museu de la Valltorta on, l’Ajuntament, ha creat una secció d’elements promocionals per donar a conèixer, encara més, l’art rupestre llevantí. L’alcalde ha apuntat que “cada any ens visiten 20.000 persones però amb la nova carretera Tírig – Salzedella, que permet un millor accés dels autobusos, esperem que s’incrementi l’arribada de visitants”.

Sense anar més lluny la visita dels mitjans i especialistes turístics ha coincidit amb la presència de diversos autobusos d’escolars.

Al Museu de Valltorta es conserva la figura més emblemàtica de l’art rupestre llevantí. Es tracta de “l’Arquer de la Valltorta”. El recorregut guiat ha continuat per les construccions de la pedra en sec. En el terme de Tírig es conserven més de 1.500 barraques, totes elles catalogades. El traçat ha finalitzat amb una visita a la cova dels Cavalls, un dels abrics més emblemàtics on es poden apreciar interessants escenes de caça pintades fa 10.000 anys.

VisitaTírig25

A la visita també han conegut l’aplicació de realitat augmentada E-art, que permet visualitzar les pintures al telèfon mòbil a grans dimensions.

Comunicadors i tècnics turístics han rebut informació, així mateix, sobre el programa de visites guiades que ha posat en marxa l’Ajuntament de Tírig per donar a conèixer la localitat, el seu entorn i els seus atractius.

VisitaTírig10

-Gastronomia

Mitjans i tècnics de turisme han pogut degustar també la rica gastronomia del municipi. I és que a Tírig es produeix vi, oli, ametlles, olives i una extensa gamma de postres i dolços entre els quals destaquen “les coquetes” i el singular “coc amb mel” que ha cridat especialment als visitants.