Tírig celebra la Pasqua de manera virtual

0
22
Programa de la Pasqua virtual a Tírig
Programa de la Pasqua virtual a Tírig

L’Ajuntament de Tírig ha decidit mantindre les celebracions de Setmana Santa però d’una forma diferent a l’habitual: a causa de l’Estat d’Alarma totes les activitats es faran a casa i de manera virtual.

Així, demà, Divendres Sant, a les 10.30h es confeccionaran els farolets per a la processó que començarà a les 20.30h. En aquest moment, es trauran al balcó de casa i començarà el viacrucis. A les 21.30h serà el sopar amb ous estrellats, sardina i tomaca.

El dissabte a les 10.30h es faran les mones; a les 19h es prepararan els globus per a la “cohetà” i a les 22.30h es faran explotar des dels balcons. La Nit de Músiques se celebrarà, també a casa, de 23h a 24h.

El diumenge a les 12h voltejaran les campanes; a les 12.30h es posarà música de ronda; a les 13h s’anima a prendre el vermut al balcó; a les 14h no es deixarà de celebrar el menjar de quintos per al qual es demana arreglar-se una mica i arreglar la taula de manera especial; la jornada acabarà a les 15.30h amb música en directe de Dj Wheels.

Les activitats de la Pasqua virtual tirijana acabaran el dilluns 13. Per a aquesta jornada s’anima a preparar el menjar al balcó o la terrassa. A les 11h es farà l’allioli; a les 12h es pararà taula; a les 14h es farà la ‘torrà’i es dinarà i a les 15h s’anima a menjar tots alhora la mona.

Per a fer possible la realització d’aquesta Pasqua tan especial, es demana als veïns i veïnes que envien les seues fotos de cada activitat per WhatsApp.