Tírig baixa de nou l’IBI i acabarà la legislatura amb deute zero

546
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tírig aprovarà avui una nova rebaixa d’impostos. L’alcalde, Juan José Carreres, ha explicat que en el ple d’avui es baixarà el tipus d’IBI al 0.75%, la qual cosa suposarà un estalvi per als veïns del 6.25%. D’aquesta manera, en aquesta legislatura el tipus de gravamen haurà passat del 0.85% al 0.75%, la qual cosa suposarà un estalvi en el rebut del 12.13%. Fa dos anys l’IBI ja es va baixar del 0.85% al 0.80%, amb un estalvi llavors del 5.88%.

L’alcalde ha expressat que «la intenció de l’equip de Govern és continuar baixant l’IBI fins a arribar al 0.65%, la qual cosa suposarà un estalvi definitiu per als veïns del 25% del rebut».

No és aquest l’únic estalvi d’impostos per als veïns i veïnes de Tírig. Les explotacions ramaderes tenen una exempció del 35% en el rebut d’IBI de rústica. D’aquesta manera es fomenta l’activitat agropecuària en el municipi, un dels pilars econòmics de la localitat.

Carreres ha incidit en què «la baixada d’impostos és possible per la millora de la salut econòmica del consistori, que abans de finalitzar la legislatura tindrà un deute zero, tal com vam prometre al veïnat». El primer edil també ha recordat que en 2018 ja es va derogar el pagament del trànsit de bestiar per la via pública i la taxa per conservació i manteniment de camins rurals.