Tírig aposta per les visites guiades durant tot l’any

433
PUBLICITAT

Tírig oferirà visites guiades a les pintures rupestres del Barranc de la Valltorta que estan catalogades com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO. A partir del mes de març i durant tot l’any, els visitants podran realitzar senderisme i rutes en bicicleta així com assistir a activitats culturals i teatralitzades per este entorn de l’Alt Maestrat carregat de valor patrimonial. Els recorreguts seran variats i comprendran tant l’espai natural com el casc urbà.

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, ha impulsat este projecte que pretén dinamitzar i donar una oferta turística de qualitat en el municipi de manera que es promocionen els recursos propis. Així, les rutes guiades pel terme municipal donaran a conèixer els seus recursos naturals i culturals. A més, el consistori amb estes activitats pretén que les empreses de serveis de la localitat es puguen beneficiar econòmicament durant tot l’any creant paquets turístics per a aquells que trien Tírig com el seu lloc de destinació en el seu temps lliure o en vacances.

Concretament, les activitats que es podran realitzar seran la visita a les pintures rupestres, conèixer l’arquitectura rural, rutes teatralitzades, senderisme botànic, passejades per conèixer la cultura popular del municipi, gimcanes familiars, senderisme nocturn, eixides en bicicleta pel Barranc de la Valltorta així com rutes micològiques.

L’Ajuntament de Tírig comptarà amb l’empresa Lasaria, premi de turisme 2015 de la Cambra de Comerç de Castelló, per realitzar les visites i activitats que tindran lloc cada quinze dies.