Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el seu patrimoni

147
Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el seu patrimoni
Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el seu patrimoni

L’Ajuntament de Tírig, juntament amb la Diputació de Castelló, té entre els seus objectius a curt termini fomentar el turisme en la zona atraient al turista actiu i esportista. Així, des del consistori s’ha plantejat la creació del nou centre BTT “Maestrat”, que amb seu a Tírig, recorrerà diferents punts de la comarca. Valorada en 70.000 euros, l’actuació pretén potenciar els recursos turístics existents, unint-los i posant-los en valor a través de rutes ciclistes per a totes les edats, que puguen realitzar tant famílies com a esportistes. A més, part dels itineraris estan pensats per a ser accessibles i que puguen ser realitzats per persones amb mobilitat reduïda que utilitzen, per exemple, hand-bike.

D’aquesta forma, en el municipi es crearia un punt d’acolliment, possiblement en l’antiga Càmera Agrària o l’antiga Oficina de Turisme. Allí s’instal·larien, entre uns altres, dutxes, farmacioles, punts de reparació i lloguer de bicicletes.

Així mateix, la idea del consistori és unir les noves rutes BTT de Tírig amb les ja existents dels Centres BTT “Costa de Azahar” amb seu a Torreblanca i que transcorre principalment per la costa i amb la BTT “Els Ports” que amb seu a Morella passa per l’interior de la província. Per a açò, s’espera l’ajuda dels consistoris de tots dos municipis, ja que les noves rutes serien un nou atractiu turístic no solament a nivell local sinó provincial.

Per a facilitar els trajectes i donar a conèixer les rutes, es col·locaran diferents panells informatius tant en les rutes com en el municipi i es crearan fullets amb tota la informació de les rutes a realitzar, la seua dificultat, el seu públic objectiu… A més, totes les rutes connectaran amb diferents punts patrimonials i culturals de gran valor de manera que el turista puga conèixer nous racons amb cada aventura.

Finalment, assenyalar que tota la informació relativa a les rutes també estarà disponible en la web del municipi perquè tant veïns com a visitants puguen conèixer de primera mà els recursos turístics oferits pel nou centre BTT “Maestrat”.