Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el patrimoni

632
Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el patrimoni
Tírig aposta pel cicloturisme per a potenciar el patrimoni
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tírig, de forma conjunta amb la Diputació de Castelló, aposta pel cicloturisme com a forma d’atraure un nou tipus de turista al municipi: el turista actiu. Així, s’ha començat ja amb la creació del nou centre BTT “Maestrat” que, amb seu a Tírig, recorrerà diferents punts de la comarca.

L’actuació, la qual està valorada en 70.000 euros, pretén potenciar els recursos turístics ja existents en la zona i posar-los en valor amb rutes ciclistes per a totes les edats, que puguen ser realitzades i gaudides tant per esportistes professionals com per famílies a la recerca d’una nova forma de fer turisme. Cal assenyalar que part de l’itinerari està pensat per a ser accessible de manera que puga ser realitzat per persones amb mobilitat reduïda, com per exemple utilitzant el hand-bike.

Per a fer possible el nou centre BTT “Maestrat” la localitat crearà un punt d’acollida en l’antiga Càmera Agrària on s’instal·laran, entre uns altres, dutxes i punts de reparació i lloguer de bicicletes.

Per a potenciar més si cap el turisme de la comarca i de la província, el consistori de Tírig cerca unir les noves rutes BTT del municipi a les ja existents en els Centres BTT “Costa de Azahar” amb seu a Torreblanca i BTT “Els Ports” amb seu a Morella. Per a fer possible aquesta unió s’espera l’ajuda de tots dos municipis.

L’itinerari
Per a facilitar els trajectes i donar a conèixer les rutes es col·locaran panells informatius en diferents punts del municipi i de les rutes i es crearan fullets informatius sobre els traçats -dificultat, públic objectiu…-.

Les rutes discorreran per alguns dels punts patrimonials més emblemàtics de Tírig i amb gran valor cultural tant a nivell nacional com a internacional.

Ressaltar també que tota la informació sobre les rutes i els recursos del centre BTT “Maestrat” podran consultar-se en la web del municipi.