Tírig acollirà la celebració del Dia de la Província el 27 de setembre

70
PUBLICITAT

La Diputació Provincial trasllada la festa a l’últim trimestre de l’any després de la primera reunió itinerat, celebrada en el Museu de la Valltorta

La Diputació Provincial de Castelló ha triat Tírig com el primer escenari de la renovada festa del Dia de la Provincía. Serà el 27 de setembre, segons ha donat a conéixer la presidenta, Marta Barrachina, en el Museu de la Valltorta.

Quant a l’elecció de Tírig com a primer escenari per al Dia de la Província itinerant, ha explicat que “l’Arquer és el símbol del primer poblador castellonenc i és la imatge de la Diputació per a representar la província i els seus guardonats i per això, amb l’elecció de Tírig portem el Dia de la Província als seus orígens”.

I després de conéixer l’emplaçament, la presidenta del Govern Provincial ha anunciat que el Dia de la Província 2024 se celebrarà al 27 de setembre. Barrachina ha assenyalat que la data s’ha canviat al quart  trimestre de l’any.

‘La Diputació dels pobles’

La presidenta de la Diputació ha donat estos anuncis durant el transcurs de la primera reunió itinerant que ha celebrat l’equip de govern al complet en el Museu de la Valltorta, concretament a la sala dedicada a la Cova dels Cavalls, i que, sota el títol ‘La Diputació dels pobles’, tindrà una continuïtat al llarg de la legislatura.

En esta primera reunió itinerant, l’equip de govern provincial ha perfilat detalls del Dia de la Província 2024 i, a més, han fet balanç i projectes futurs de la seua gestió en la institució provincial. Sobre aquest tema, cadascun dels diputats provincials del govern han explicat el seu full de ruta per a anar complint tots els objectius marcats en cadascuna de les àrees de gestió.

Dins del full de ruta marcat per l’equip de govern, durant la reunió itinerant s’han destacat els cinc grans eixos en els quals se sustenta el pressupost 2024: impuls als 135, dinamització de la província, atenció directa a les persones, aposta per la identitat i generació d’oportunitats.

Sobre aquest tema, durant esta jornada de treball s’ha analitzat la situació econòmica de l’administració provincial, les actuacions en matèria hídrica així com el Pla Diputació Impulsa ja activat i la inversió del qual aconseguix els 31,7 milions d’euros per als exercicis 2024 i 2025; les bases que regiran les ajudes destinades a pal·liar els danys patits per catàstrofes naturals que compten amb una partida total de 200.000 euros i que s’emmarquen en el Pla Diputació Respon també s’han analitzat hui, igual que les ajudes del Patronat de Turisme i l’aposta de Castelló Escenari Esportiu per a reforçar la projecció i posicionar la província i els seus municipis.