Tiren endavant quatre projectes d’aerogeneradors als Ports

333
Parc eòlic de Renomar
PUBLICITAT
  • La Mata, Olocau del Rei, Todolella, Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat i Portell són els pobles afectats

A la comarca dels Ports s’està planejant la construcció de quatre parcs eòlics nous que, en total, afectaran més de 600.000 metres quadrats amb 23 nous aerogeneradors. Afectarà les localitats de La Mata, Olocau del Rei, Todolella, Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat i Portell, per sumar 104’4 megavats de potència amb una vida útil de cada ‘molí’ de 25 anys. La empresa Med Wind, propietat d’Acciona, ha calculat una inversió de 77 milions d’euros en el territori.

Els projectes Muela de Todolella II i Muela de Todolella III són els dos més grans. En el primer cas es projecten 8 aerogeneradors i en el segon 6. El projecte Arriello II en projecta 6 més en els termes d’Ares i Vilafranca, mentre que les instal·lacions d’evacuació estaran ubicades al terme de Castellfort, a la subestació elèctrica de Folch. Per últim, el parc de Las Cabrillas II preveu tres aerogeneradors a Portell de Morella.

Les quatre propostes de l’empresa tenen la declaració ambiental de la Generalitat Valenciana favorable. Els projectes acceptats ja contenen les modificacions que l’organisme autonòmic va considerar necessàries d’aplicar el passat mes de gener, com que obligava a reduir el nombre d’aerogeneradors per impacte visual. Per una altra part, la companyia ha sol·licitat les autoritzacions per la construcció dels parcs i també els permisos per ocupar terrenys de muntanya públics i les vies pecuàries dels territoris afectats.