Tesa Giner rep el premi Ascaso 2015 en reconeixement al seu activisme social i la promoció cultural

670
Tesa Giner
PUBLICITAT

L’ex-alcaldessa de Villores entre 2007 i 2011, Tesa Giner, ha obtingut el premi Ascaso 2015, que convoca el festival de cinema rural d’aquesta localitat d’Osca. El festival de cinema d’Ascaso es defineix com “La Mostra de Cinema més petita del món”. El premi l’atorga l’Associació de Veïns i Amics “los Relojes” i cada any tracta de reconèixer a persones, empreses o institucions que més fan per acostar el cinema independent i d’autor al medi rural.

Tesa Giner va ser una de les impulsores del “Festivalet” de Villores que després es va convertir en la mostra de cinema “Al Nostre Ritme”. La mostra de cinema de Villores arriba enguany a la seva sisena edició.

Des Osca han reconegut la tasca que ha desenvolupat Tesa Giner no només a Villores, sinó també en moviments socials que fomenten el desenvolupament del món rural, com a col·laboradora activa per promoure l’Aplec dels Ports o també en la lluita contra la fractura hidràulica.

El festival de cinema de Ascaso forma part de la xarxa “Cinema Gran en Petit” per facilitar que el cinema arribi als petits pobles i barris on no queden grans pantalles. El lliurament del premi es realitzarà en dissabte 29 d’agost a la festa de cloenda de la Mostra de Cinema de Ascaso (Boltaña, Sobrarbe) a les 18:00