Terres del Maestrat inicia a Rossell les Jornades de Sensibilització Turística

853
Terres del Maestrat inicia a Rossell les Jornades de Sensibilització Turística
Terres del Maestrat inicia a Rossell les Jornades de Sensibilització Turística
PUBLICITAT
  • És la primera de les 4 cites que tindran com a eix el potencial del turisme en la zona

El Centre Cívic de Rossell ha acollit aquest matí des de les 10h l’inici de les Jornades de Sensibilització Turística que organitza el Pla de Dinamització i Governança Turística Terres del Maestrat, Ànima Interior. La trobada ha comptat amb les ponències de la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i el tècnic de Turisme Comunitat Valenciana, Javier Herráiz, que han analitzat la importància dels Plans de Dinamització i Governança Turística i el desenvolupament turístic, principalment des del punt de vista de la col·laboració públic-privada. També han intervingut l’alcalde de Rossell, Evaristo Martí, i el president de l’Associació Terres del Maestrat, Kevin Salvador.

D’aquesta manera, durant les ponències s’ha posat en valor el territori Terres del Maestrat com una destinació turística cohesionada i atractiva amb identitat, personalitat i valor. Un territori del qual aconseguir crear un punt turístic de rellevància a la província de Castelló i a la Comunitat Valenciana, ressaltant les singularitats de cadascun dels municipis que el componen i creant una imatge conjunta de destinació turística completa i diferent per explorar.

Explorar i explotar. I és que, també s’ha destacat la importància de veure Terres del Maestrat com una oportunitat de generar ocupació a la província. Una oportunitat per a crear riquesa en el territori a través del turisme. Una riquesa que, al seu torn, ajude en la lluita contra la despoblació, en ser generadora d’ocupació i oportunitats dins del gran ventall que abasta el turisme.

El Pla de Dinamització Turística Terres del Maestrat tindrà una duració de tres anys, de 2020 a 2022, en els quals es duran a terme diferents iniciatives de foment i potenciació del turisme en el territori.

És de destacar que, a conseqüència de la limitació d’aforament, una de les mesures de prevenció per la Covid-19, les Jornades s’han emés en directe a través de les xarxes socials de Terres del Maestrat. Indicar, també, que en tot moment s’han complit amb les normes higiènic – sanitàries enfront de la Covid-19 com són l’ús de gel hidroalcohòlic i mascareta, la distància de seguretat entre assistents i la presa de temperatura.

Les pròximes cites de les Jornades de Sensibilització Turística seran a Tírig, Traiguera i Sant Mateu. El 16 de setembre, a la Casa de la Cultura de Tírig, amb la presència d’Eli Diez Urquizu, tècnica de gestió turística en el Consell Comarcal del Matarraña i de l’empresari turístic Javier Moragrega Julián, s’analitzarà el turisme com a motor de desenvolupament socioeconòmic de la zona. I el 23 de setembre, la Font de la Salut de Traiguera, serà el marc en el qual es debatrà sobre la importància del màrqueting i la comunicació per a les destinacions turístiques. Gerson Beltran, expert en ludificació, Big Data i geolocalització i Lucas Aisa, consultor en màrqueting digital seran els ponents. Les jornades finalitzaran a l’auditori de Sant Mateu el 30 de setembre amb un dia dedicat a la gastronomia com a producte i experiència turística. Allí estaran Carmen Urbano, Directora General de Promoció i Innovació Agroalimentària del Govern d’Aragó i Evarist Caselles, director de Turisme València.

Recordar que Terres del Maestrat compta amb pàgina web www.terresdelmaestrat.com i perfils en Facebook, Twitter i Instagram des d’on es poden seguir totes les novetats respecte a les últimes informacions i activitats de la zona.

Les Jornades formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística Terres del Maestrat que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, El Patronat Provincial de Turisme i integra als municipis de Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert.