Vilafranca torna a demanar ajuda a la Diputació i la Confederació de l’Ebre davant l’emergència dabastiment d’aigua

576
PUBLICITAT
-Nota de premsa-
L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha participat aquest matí a la trobada convocada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i la Diputació de Castelló per analitzar els problemes de sequera que pateix la zona.

Óscar Tena ha insistit als presidents dels dos organismes perquè “ens ajuden a solucionar definitivament els problemes d’aigua que patim”.
L’alcalde de Vilafranca ha lamentat la falta d’ajuda de la Diputació de Castelló per perforar el pou de la Parreta, l’execució del qual està en marxa. D’un pressupost que pot superar els 250.000 euros la Diputació únicament destinarà 30.000 per a l’equipament del pou. A més aquestes ajudes formen part d’una convocatòria reglada i no d’una ajuda extraordinària davant d’una situació d’emergència com la que pateix Vilafranca.
Tena ha demanat al president provincial, Javier Moliner, una major sensibilitat, tenint en compte que és l’Ajuntament qui està assumint tot el cost de l’obra. L’alcalde ha incidit que si es perfora a més profunditat la garantia d’abastament serà més gran i per a això “necessitem l’ajuda d’administracions com la Diputació, que han d’ajudar als ajuntaments”. L’alcalde també ha fet la mateixa petició a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre
En aquest sentit l’alcalde de Vilafranca ha demandat que en el termini més breu possible es realitzen els sondejos i obres necessàries que garanteixin l’abastament per al municipi. Aquestes actuacions podrien passar per perforar pous fins a l’aqüífer regional. A la reunió, si bé s’ha parlat de projectes, no s’han concretat inversions. Així mateix tot apunta que aquest any no s’efectuarà cap actuació.