Teatre i història per a reivindicar els drets de la dona a Vilafranca

580
PUBLICITAT

L’Ajuntament i l’Agència d’Igualtat de Vilafranca, així com diverses entitats i col·lectius del municipi s’han sumat a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, celebrat el 8 de març.

D’aquesta forma, durant la setmana passada es van dur a terme diverses accions de conscienciació ciutadana per a remarcar la importància de la igualtat entre homes i dones i la lluita contra la violència de gènere com la col·locació de senyals de “prohibit” amb forma de cor trencat i l’eslògan “No violència masclista”. Així mateix, les i els alumnes del CEIP En Blasc d’Alagó elaboraran durant tot el curs un calendari feminista amb dones importants per a ells i elles i per a la història de la humanitat. L’activitat ha comptat amb la col·laboració de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, el professorat i l’Agència d’Igualtat.

El divendres a la vesprada es va dur a terme la lectura dels manifestos en defensa dels drets de les dones i en rebuig de les violències masclistes. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament, l’Agència d’Igualtat i el Grup de Dones, va tindre lloc davant de l’estàtua de la dona treballadora. La jornada del divendres va finalitzar amb un cinefòrum organitzat pel Grup de Dones i UGT Comarques Nord en el qual es va visualitzar la pel·lícula “Una cuestión de género”.

El dissabte, Arantxa Català i Antonio Guerrero van representar l’obra “Me quiere no me hiere” que busca visibilitzar la violència i la desigualtat de gènere. El dia va acabar amb el sopar de sòcies de l’associació de dones.

Ahir diumenge 8, Dia Internacional de la Dona, es va inaugurar a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament l’exposició “Les nostres dones, la seua saviesa”, creada per l’alumnat de l’IES Vilafranca. L’exposició, en la qual mares i àvies vilafranquines s’uneixen a grans dones protagonistes de la història, podrà veure’s fins al 29 de març.

Cal ressaltar que tant l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca com els centres educatius del municipi han realitzat activitats de conscienciació sobre la igualtat entre homes i dones i la lluita contra la violència de gènere. Activitats que, no només es realitzen en dies previs al 8 de març, sinó que es distribueixen durant tot l’any.