Teatre, concerts i les festes patronals formen part de l’agost cultural que presenta l’Ajuntament de Cinctorres

455
Agost cultural a Cinctorres
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Cinctorres ha presentat les activitats culturals del mes d’agost fent una crida a la responsabilitat i seguretat del municipi.

La programació s’obri amb l’espectacle del Festival Portsxinel·la “Moving compass” el divendres 13 a les 20.00 h a la Plaça del Pou.

El dissabte 14 d’agost, es portarà a terme una jornada d’aventura amb rocòdrom i tirolina de Viu Natura durant tot el dia al poliesportiu. A les 18.00 h, es realitzarà l’acte d’inauguració de l’exposició fotogràfica del IV Concurs de Fotografia de Muntanya de Morella memorial Ana Puig Ortí, que estarà fins al 26 d’agost. Per tancar el dia, la nit estarà amenitzada pel grup vilafranquí “Dolces Cançons”.

L’endemà, el contacontes de “Transforma-contes” ocuparà el matí a Sant Lluís. I de vesprada, al local de festes, tindrà lloc l’espectacle “Pasión andaluza” dins de la iniciativa Sons d’interior.

Dimarts 17 d’agost, a l’Alberg La Roca Parda es farà un curs d’iniciació a la fotografia amb Miquel Garcia-Donas. El dimecres a la Plaça del Pou, torna el Festival Portsxinel·la amb l’espectacle “Rinxolets d’or CIA. Elàstic Nou”. I el dia 19, al poliesportiu, els més menuts i les més menudes gaudiran del parc infantil.

El divendres 20 d’agost, el Local de festes acollirà el concert d’estiu de la Societat Musical Cinctorrana a les 19.00 h. Una hora i mitja més tard, al Bar Xiringuito, es gaudirà de l’espectacle “Ball de Sant Vito”.

El dia 21 d’agost, Tian Gombau mostrarà la seua obra “Sabates Noves” a Sant Lluís, patrocinat per la Diputació de Castelló. I finalment, el dilluns 23, es realitzarà un taller de dolços saludables i tupper a càrrec de Yolanda Lainez i Sheila Amela.

Des del dimecres 25 fins al dilluns 30, tindran lloc les festes patronals del 2021. S’inauguraran les festes amb l’actuació de la Rondalla de Cinctorres el dimecres.

El dijous serà el Dia del Pregó, que començarà amb el volteig de campanes i la coetà, li seguirà el Pregó de Festes, l’Ofrena de flors a la Mare de Déu de Gràcia i el concert de la Societat Musica Cinctorrana.

El matí del dia 27, la penya taurina organitzarà carretillos de bous i un bou mecànic. A les 18.00 h, Improplana presentarà un espectacle d’improvisació teatral, i al finalitzar aquest, els Quintos i Quintes 2021 lliuraran els premis dels campionats organitzats. Finalment, La Disbauxia tancarà aquest dia.

El dissabte de festes estarà obert pel concurs de pintura infantil seguit del concert de Trobadorets. I a la vesprada, tindran lloc les actuacions musicals d’Essència i de Summer Ends.

El dia de la Festa Major tindrà lloc el diumenge 29. S’iniciarà amb una Missa Major en honor a la Mare de Déu de Gràcia i la posterior processó. A la vesprada, a Sant Lluís, es portarà a terme un Festival de jota amb A.F danzar y joteros, de Albalate del Arzobispo.

Finalment, el dilluns serà l’últim dia de les Festes Patronals de Cinctorres del 2021. Al matí es farà una missa a l’ermita, a la vesprada un concert de Borja Penalba i Mireia Vives, i a la nit la processó del “farolet” i la traca fi de festes.

L’Ajuntament de Cinctorres recalca que totes les activitats són d’obligatòria inscripció a l’oficina de turisme i que totes compliran amb les mesures necessàries que s’apliquen en el seu moment.