Tallers, poesia i batucada per a reivindicar el 8M a Albocàsser

72
PUBLICITAT
  • La capital de l’Alt Maestrat estén la commemoració del Dia Internacional de la Dona per a involucrar a tota la societat

L’Ajuntament d’Albocàsser ha activat una intensa programació d’activitats amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, que inclou tallers, música i poesia. Tot i que el gruix dels actes està previst per a la jornada reivindicativa, la localitat ja ha iniciat algunes propostes des del departament d’Igualtat.

Així, les activitats van arrancar el passat dia 20 amb la posada en marxa dels tallers. Les persones participants preparen pancartes feministes en el CDR Alt Maestrat i en el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (Unitat de Respir Familiar) i aquelles previstes per al 8M, que en aquest cas tenen lloc en el CEIP Joan de Brusca i en el CES Alt Maestrat. En aquest espai també es desenvolupen altres tallers baix el nom ‘8M: desafiant estereotips i defensant drets’.

El 8 de març està prevista una mostra de les pancartes en el safareig. En eixa jornada es multiplicaran les activitats. La programació inclou tallers, batucada, poesia i lectura del manifest.

El Dia Internacional de la Dona començarà a Albocàsser amb diferents tallers: manualitats i jocs tradicionals per a l’alumnat del col·legi Joan de Brusca, xapes feministes, pinta cares i pancartes 8M per a totes les edats.

A partir de les 11 hores, la jornada prendrà un caire més festiu amb l’inici de la batucada, a càrrec de Pumtrátukada, i la marxa pels carrers d’Albocàsser, mentre que els versos per a la dona ‘I tu, sols tu’ serviran com a avantsala de la lectura del manifest institucional, prevista per al migdia.

L’Ajuntament d’Albocàsser ha animat a la població a unir-se a aquestes propostes per a escenificar el compromís amb la igualtat real. El consistori vol visibilitzar així els desafiaments als quals s’enfronta la societat, com la violència masclista, la bretxa salarial o la desigualtat d’oportunitats laborals entre homes i dones.

Cal ressaltar, al seu torn, que les activitats compten amb la col·laboració i participació activa del CEDES, l’Associació de Dones d’Albocàsser, el CDR Alt Maestrat, el CEIP Joan de Brusca i el CES Alt Maestrat.