Tallers, música, gastronomia i molt més en la Fira de l’Ametla d’Albocàsser

41
DÍPTIC FIRA AMETLA ALBOCÀSSER 1

El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre Albocàsser se submergeix en les celebracions de la huitena edició de la Fira de l’Ametla. L’Ajuntament ja ha fet oficial el programa que ve carregat d’activitats per a tota la família en el qual es combinen la gastronomia amb la cultura i la diversió.

Així les coses, el dissabte 5 a les 10h es durà a terme l’obertura del recinte firal i a les 11.30h s’inaugurarà la Fira. De 12h a 14h a l’Ermita dels Sants Joans es podrà visitar l’exposició de varietats d’ametles i manualitats realitzades pels alumnes del CEIP Joan de Brusca i els usuaris de la Unitat de Respir. De forma simultània, a les 12.30h, es presentarà el llibre “Sorbos” d’Ignacio Múrria Climent a la Casa de la Cultura.

Ja a la vesprada, a les 16h hi haurà un taller de coques celestials i productes amb ametla a la seu dels jubilats. De 16h a 19h al Pla de la Font es realitzarà la trobada de Boixeteres. A més, de 17h a 20h es podrà tornar a visitar l’exposició de treballs amb les ametles com a protagonistes dels xiquets i xiquetes del col·legi i els assistents a la Unitat de Respir.

La Casa de la Cultura acollirà a les 18h la xarrada “Anàlisi, situació i propostes de millora del sector de fruits secs” a càrrec de Ricardo Beltrán, responsable del Sector de fruita seca de la Unió de Llauradors i Ramaders.

A les 19h hi haurà ‘tardeo’ amb el grup Trébede al Pla dels Sants Joans al qual seguirà, en el mateix emplaçament, la festa i el ball amb la discomòbil The End des de les 00.30h.

El diumenge, el recinte firal tornarà a obrir les seues portes a les 10h. Els més xicotets podran gaudir d’un contacontes amb Tania Muñoz a les 11.30h.

A les 12.30h arribarà l’esperat Concurs de Pujada de Sacs d’Ametles a la Falsa que se celebrarà a la Casa de la Cultura i arriba, com la Fira, a la huitena edició. Els xiquets i xiquetes també podran participar en aquesta curiosa activitat i participar en el cinqué concurs infantil de pujada de sacs d’ametles.

Seguidament, a les 13.30h, els amants del vi podran participar en la degustació oferida pel celler de Vicent Flors.

Tots aquells interessats a visitar l’exposició de varietats d’ametles i manualitats dels alumnes i alumnes del col·legi Joan de Brusca i els usuaris i usuàries de la Unitat de Respir podran fer-ho de 12h a 14h i de 17h a 20h.

Després d’una pausa per a dinar, a les 19h se sortejaran regals en el punt d’informació de la Fira i a les 20h serà la clausura oficial de l’esdeveniment.

La Fira de l’Ametla 2019 està organitzada per l’Ajuntament d’Albocàsser i la Diputació de Castelló en col·laboració amb les Boixeteres d’Albocàsser, l’Associació de Joves, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Joan de Brusca, l’AMPA del CEIP Joan de Brusca, el CEIP Joan de Brusca, Ramón Segarra i el Club de Muntanya Desnivell.

DÍPTIC FIRA AMETLA ALBOCÀSSER 2

VA SER NOTÍCIA A DIADIA