Tallers, exposicions, homenatges i molta cultura en l’Agenda Activa d’octubre de Vilafranca

242
PUBLICITAT

Aquest recentment estrenat mes d’octubre arriba a Vilafranca carregat d’activitats per a tots els gustos i edats. Una programació que es durà a terme sempre que la situació sanitària ho permeta i, en tot moment, respectant les mesures de seguretat enfront de la Covid19 establides. D’aquesta manera, l’Agenda Activa d’octubre compta amb tres grans grups d’esdeveniments: formació, exposicions i agenda cultural i esportiva. Amb tot, Vilafranca recupera a poc a poc la normalitat i una agenda mensual completa per a satisfer les necessitats dels veïns i veïnes.

Quant a la formació es troben, entre altres, tallers d’intel·ligència emocional; el nou curs de la Universitat per a Majors de l’UJI; tallers d’aprenentatge sobre comunicació electrònica amb l’administració, les xarxes socials, la facturació i gestió comptable; carnets i certificats per a fer front a la legionel·la i cursos d’operadors de plataformes elevadores.

Respecte a les exposicions veïns, veïnes i visitants podran gaudir amb “Les Cures, La Saviesa… Alteritats”; “Benjamin Tena, un globus terraqui del s.XIX amb patent vilafranquina”; “Palestina. Colonització i Apartheid”; i diferents visites guiades als monuments més significatius de Vilafranca com són el Museu de la Pedra en Sec, l’Església Santa Maria Magdalena i l’Ajuntament.

Finalment, l’apartat d’agenda cultural i esportiva és el més ampli, arribant a agrupar una vintena d’activitats. Jornades dedicades a les persones de major edat del municipi; el Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre amb visites a La Covatina; la primera edició de l’AVAN (xarxa de centres rurals per a la investigació contemporània de la mà del programa d’extensió universitària de l’UJI); diferents sessions de cinema per a grans i xicotets; conta contes; visites teatralitzades; escape room al més pur estil de Halloween; música; presentacions literàries; i, com no, esport amb el Club de Frontenis, el Club de Futbol o l’acte de clausura de les escoles de ciclisme de la província de Castelló juntament amb els XXXIX jocs escolars de la Comunitat Valenciana.

Indicar que l’Agenda Activa s’ha realitzat gràcies al treball i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la Mancomunitat Comarcal Els Ports, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, el Circuit Cultural Valencià i la Universitat Jaume I (UJI). Així mateix, tampoc ha faltat la implicació de la Biblioteca Matilde Escuder, l’Oficina de Turisme, l’Alberg La Parreta, l’Associació de Pensionistes i Jubilats, el Grup de Dones, l’Associació Videoclub, el Club Frontenis i el Club de Futbol.