Susana Babiloni pren possessió de la Presidència del Col·legi d’Arquitectes de Castelló

322
PUBLICITAT
  • És la primera dona en aconseguir ser presidenta de l’organisme

Susana Babiloni Chust és la nova presidenta del Col·legi d’Arquitectes de Castelló després d’imposar-se a les eleccions del 19 de maig a l’altra candidatura encapçalada per Samuel Cornelles. La professional és la primera dona presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló. Un col·legi compost per 492 membres, sent una tercera part dels seus col·legiats dones.

L’arquitecta ha sigut escollida als comicis on va obtenir el suport d’una àmplia majoria dels membres del col·legi. D’aquesta manera, Susana Babiloni pren el relleu del que ha estat president de l’entitat durant sis anys, Ángel Pitarch, i amb qui va estar a la junta directiva actuant com a secretària fins ara.

L’equip que acompanyarà Babiloni a la junta col·legial està compost per Ignacio Pascual com a secretari, Santa Morro com a tresorera, Anna Delcampo com a vocal de cultura i Pablo Romero com a vocal, un equip jove i multidisciplinar, però amb experiència en juntes de govern anteriors, implicat en la millora i la defensa de l’arquitectura i l’apropament i l’obertura de l’estructura col·legial per a tot el col·lectiu i la societat, tal com ha fet fins ara.

En la presentació, la nova presidenta ha destacat la importància de treballar per millorar la imatge i la percepció de l’arquitectura a la societat. Babiloni ha assenyalat que l’arquitectura és una disciplina fonamental per al desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida de les persones, i ha subratllat la necessitat de promoure una sensibilització més gran cap a aquesta disciplina.

Entre les línies estratègiques que ha delineat Babiloni per al seu mandat al capdavant del Col·legi d’Arquitectes, destaquen continuar defensant activament la qualitat de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic, així com promoure la sostenibilitat i la innovació a la construcció, continuar perseverant en el desenvolupament professional de la figura de l’arquitecte i la seva formació contínua per estar a l’avantguarda d’una professió que evoluciona constantment i impulsar accions de participació i diàleg amb les institucions i la societat civil perquè la veu de les arquitectes i els arquitectes sigui escoltada en els debats sobre el futur de les nostres ciutats i el nostre entorn.

Així mateix, ha posat èmfasi en la millora contínua de l’atenció al col·legiat i la proximitat dels serveis del CTAC a tots els seus membres i en la voluntat de treballar coordinadament amb els col·legis de València, Alacant i Autonòmic, on coneix els seus integrants de la legislatura anterior.

Amb aquestes iniciatives, la nova presidenta del Col·legi d´Arquitectes té com a objectiu consolidar la posició de l’arquitectura com a disciplina fonamental dins de l’engranatge per al desenvolupament social i econòmic i treballar per millorar la qualitat de vida dels ciutadans a través de l’arquitectura.