Suport del Consell al Pla Turístic de Catí, Culla, Ares i Benassal

391
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– L’objectiu és fomentar la innovació, modernització i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta

– L’import total ascendeix a 150.000 euros a 2020

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el patronat provincial de Turisme de Castelló ‘Costa Azahar’ i l’Associació Intermunicipal de Catí, Culla, Benassal i Ares de Maestrat per al desenvolupament del corresponent Pla de Dinamització i Governança turística a l’exercici 2020.

Aquest conveni, estableix la col·laboració de les tres parts per al desenvolupament i execució d’un pla de dinamització sobre el territori, els seus recursos i els serveis de titularitat dels municipis que integren l’associació.

D’aquesta manera, Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme de Castelló adquireixen l’obligació d’assessorar en el desenvolupament del pla, en la creació de producte turístic experiencial amb els estàndards del programa ‘CreaTurisme’, així com en el seguiment i control de les accions.

L’import total màxim de cost d’execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant aquest conveni és de 150.000 euros, que seran finançats per les administracions a tres parts iguals; és a dir, l’Associació Intermunicipal contribuirà amb 50.000 euros, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló aportarà 100.000 euros i Turisme Comunitat Valenciana també subvencionarà l’acord amb un terç de l’total, 50.000 euros.

L’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares de Maestrat serà la responsable d’executar les accions i projectes i coordinar els ajuntaments implicats. Per a això podrà disposar del personal necessari i podrà contractar una gerència per a les tasques tècniques i administratives del pla.

Els Plans de Dinamització i Governança Turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atenent fonamentalment a criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.