Suport de la Diputació als ajuntaments per als projectes europeus

105

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló prestarà tot el suport tècnic i institucional necessari als xicotets ajuntaments de la província perquè puguen accedir als 140.000 milions d’euros procedents de la Unió d’Europea que li correspondran a Espanya en el període 2021-2027. Per aquesta raó, el president José Martí s’ha reunit en la jornada de hui amb el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, en ser la Generalitat l’encarregada d’elevar al Govern d’Espanya els projectes de la Comunitat Valenciana que, al seu torn, traslladarà a Brussel·les.

El president ha recordat que per a accedir als fons europeus «és necessari presentar bons projectes que concorden amb les línies marcades per la Unió, referides a la lluita contra el canvi climàtic, la competitivitat econòmica i digitalització i la resiliència».

«Com no podria ser d’una altra manera, la Diputació estarà al costat dels xicotets municipis per a ajudar-los a redactar els seus projectes i per a realitzar la tramitació administrativa que faça que arriben a bon port». Martí considera que l’assistència de la institució provincial resulta imprescindible perquè «a més de bones propostes, convé presentar-les en el menor temps possible».

El president està convençut que l’els fons europeus «suposen una gran oportunitat de futur per a la província de Castelló i, també, per al seu interior, perquè estan concebuts per a eixir de la crisi i transformar l’economia perquè siga molt més competitiva i resilient». En la seua opinió, «tenim l’oportunitat d’impulsar la creació de residències en l’àmbit rural i d’apostar per una xarxa de telefonia 5G o de recàrrega elèctrica de vehicles que poden suposar un abans i un després per a la nostra província”.