Suport de la Diputació al 54 Sexenni de Morella

561
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els gremis han signat els convenis de col·laboració amb la Diputació de Castelló
Finalment, han visitat l’edifici Colomer Zurita, en el qual han acabat els treballs de rehabilitació estructural i s’ha avançat en la gestió de l’edifici des de l’ajuntament

Aquest matí, al Saló de Plens, els gremis organitzadors del 54 Sexenni de Morella, la Diputació de Castelló i l’ajuntament de Morella han signat el conveni de col·laboració per a les festes més importants de la ciutat que se celebren cada sis anys. Així, l’ajuda des de la Diputació es dóna suport econòmic als gremis i la subvenció de Festa d’Interés Turístic Nacional a l’ajuntament de Morella.

L’acte ha comptat amb el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i representació del Gremi de la Gent Gran, el Gremi de Llauradors i Ramaders, els Morellans Absents el Gremi de Professions, Indústria i Transport, el Gremi de Comerç i Turisme, el Gremi d’Arts i Oficis i el Gremi de la Joventut.

Així, Rhamsés ha mostrat el seu “agraïment a totes les institucions que donen suport a les tradicions i festivitats, com en aquest cas fa la Diputació amb el Sexenni, on molta gent s’implica i s’esforça per a organitzar, assajar danses i decorar els carrers”. El President de la Diputació ha destacat que “la importància que té aquesta festa per als morellans i morellanes, però també per a tota la província, ja que és una festa tradicional, amb molts anys d’història, així com única i diferent al món”.

Entrega de la vareta de Tornero
Al finalitzar la signatura dels convenis, Ripollés, com a invitació a participar en el Sexenni, ha entregat a Moliner una vareta de Tornero i un Llibre de Festes del 54 Sexenni de Morella. La vareta de Tornero és un símbol de la dansa que representa a la ciutat durant el 54 Sexenni, una dansa molt volguda per tots i totes, en la qual els Torneros fan malabars amb aquesta vareta i uns salts de 180 graus espectaculars. A més, el Llibre de Festes d’agost compta amb tota la programació sexennal i festiva, així com amb articles i altres continguts relacionats amb el Sexenni.

Visita al Colomer Zurita
El President de la Diputació i l’alcalde de Morella han aprofitat per a visitar l’edifici Colomer Zurita. Aquest és propietat de la Diputació i ha  sofert una rehabilitació estructural en els últims mesos, així com la reparació de la teulada. D’aquesta manera, actualment han finalitzat les obres de reparació i han desmuntat la bastida que rodejava tot l’edifici. Rhamsés ha explicat que “cal continuar amb la col·laboració continua entre ambdues institucions per a recuperar aquest edifici tan volgut i garantir el seu ús i futur per a la ciutat”. Tal com han avançat tots dos, s’estan fent passos importants que es mantindran prompte perquè l’edifici siga un motor d’oportunitats i puga ser gestionat des de l’ajuntament de Morella i amb el suport de la Diputació de Castelló i altres institucions.