Subias (PSPV) recorda que el PP porta quatre anys votant a les Corts Valencianes contra el Samu 24h a Vilafranca

255
Ignacio Subias i Oscar Tena

-Nota de premsa-

El portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Ignasio Subías, ha estat contundent
en Vilafranca en afirmar que “no pot ser que a Vilafranca hi haja una SAMU 12 hores al dia. El PP es va comprometre en la passada campanya electoral, fa 4 anys, a ampliar-la a 24 hores al dia. De fet van arribar a afirmar que no presentarien candidatura en el cas que no hi hagués Samu 24h “. Subías ha fet aquestes declaracions en un acte que els socialistes de la Vila han organitzat per analitzar la situació de la sanitat a les comarques de l’interior. Al responsable de sanitat l’ha acompanyat l’alcalde de Vilafranca i candidat a la reelecció, Óscar Tena, que ha certificat que tots els anys, a les Corts Valencianes, el PSPV ha demanat al PP que el Samu de la Vila estigués operatiu les 24 hores del dia.

Subías ha corroborat les paraules d’Óscar Tena. “L’alcalde, Óscar Tena i jo mateix com a responsable de sanitat hem sol·licitat tots els anys en els pressupostos que la Samu estigués 24 hores a Vilafranca. Si governem complirem el que hem dit. I no només això. Anem a introduir un fisioterapeuta al centre de salut. El que pretenem és millorar les condicions de vida dels ciutadans. Que en una emergència no es tracti més de 20 minuts en atendre una persona, que són els temps raonables. El nostre compromís amb vilafranca és que hi haurà Samu 24h “, ha sentenciat Subías.

L’expert en matèria de sanitat dels socialistes valencians ha assenyalat que els governs del PP han portat l’atenció sanitària als pitjors nivells de l’Estat. “Som la comunitat que menys dedica a sanitat per habitant i any i amb menys llits per habitants. Som a la cua en ràtios de personal. S’han oblidat de la salut mental i el sistema sociosanitari i en les emergències”, ha lamentat.

Subías ha apuntat algunes de les mesures que introduirà el PSPV-PSOE si governa a la Generalitat Valenciana. Així ha indicat que “s’han d’eliminar els copagaments i si governem ho traurem per als dependents i els pensionistes amb menys de 1.000 euros mensuals”.

A la xerrada també ha remarcat que “recuperarem el sistema sanitari públic i democratitzarem el sistema. A més potenciarem l’atenció primària, el sistema sociosanitari i l’atenció a la gent gran. S’ha de treballar en l’atenció domiciliària, la salut mental i l’atenció odontològica “.

-Suport al món rural

A Vilafranca Subías ha destacat la importància d’equiparar els serveis sanitaris en tot el territori. “Per potenciar les zones d’interior sense dubte és necessari que els ciutadans es troben segurs i seguretat són recursos en educació, sanitat i benestar social”, ha explicat..